Siirry pääsisältöön

Tyttöjen hemmotteluloma Tallinnassa osa 4: Ravintola HÄRG

Mikä ihmeen White Guide Nordic 2020-listaus?

White Guide on Pohjoismaiden johtava ravintolaopas, jonka tavoitteena on kehittää pohjoismaista gastronomiaa ja ravintolakulttuuria. Se etsii, testaa ja palkitsee innovatiivisesti, persoonallisesti ja kestävästi toimivia ravintoloita. Ravintoloiden arviointi perustuu läpinäkyvyyteen, ja se toteutuu vakiintuneen pisteytysjärjestelmän avulla. Arvostelut tehdään anonyymisti ja ruoka myös maksetaan. Täältä voit lukea lisää arviointikriteereistä.

Ravintola Härg White Guide Nordicin top 30 listauksessa

Ravintola HÄRGin takana ovat kuuluisat grillimestarit Enn Tobreluts, Hanno Kuul ja Andres Tuule. HÄRGin viinilista on erityisen laaja, myös laseittain ostettavat viinit ovat erittäin laadukkaita – asia joka ilahduttaa minua. Yleensä kun Tallinnassa haluaa hyvää viiniä, on pakko ostaa koko pullo. HÄRGissä on toisin – ja täällä voi maistella ihania viinejä maistelulaseittain! Toinen asia, mikä kuvastaa HÄRGiä on todella laadukkaat raaka-aineet sekä aivan loistavat pihvit. Suosittelen usein PULLia ystävilleni, jotka kyselevät hyvän pihviravintolan perään mutta tämän reissun jälkeen olen myös suositellut HÄRGia.

Skandinaavinen siustus

Kuvailisin Ravintola HÄRGin sisustusta skandinaaviseksi ja silmää miellyttäväksi. Avoin keittiö on mielestäni aina plussaa, ja antaa kansainvälisen tunnelman paikkaan kuin paikkaan. Sisustussuunnittelijana on toiminut Ace of Spacen arkkitehti Ines Haak, ja suunnittelija Aap Piho ja taulut on maalattu nuoren Silver Koppelin toimesta.

Kauniita annoksia taidokkaasti tehtynä

Katselin kun tarjoilija kantoi pöytiin yhtä toisensa jälkeen kauniimpia annoksia. Upeita ja loppuun asti mietittyjä luomuksia!

Avotulessa ja grillissä valmistetut liha-annokset ovat talon erikoisuuksia, mutta eilisen illan herkuttelujen jälkeen teki mieli hieman kevyempää. Päädyimme tilaamaan kalaa ja salaattia, joten lihan testaus jäi nyt valitettavasti seuraavaan kertaan. Annokset olivat todella kauniita, mutta kuten kuvista näkyy niin kooltaan erittäin niukkoja. Eli kovempaan nälkään kannattaa tilata kolmen ruokalajin setti.

Kävimme tosiaan vain lounaalla, mutta ehdottomasti haluan kokea HÄRGin illallisen merkeissä ja eritoten liha-annokset pitää testata! Ravintolan erikoisuus on ”dirty steak” eli likainen paisti, joka grillataan suoraan hiilessä. Tämä on yhden omistajien, Enn Tobrelutsen erikoisluomuksia. Tämäkin ravintola saa Toptasten arvioijilta peukkuja, on ehdottomasti visiitin arvoinen. Muista kuitenkin pöytävaraus, sillä ravintola on kovin suosittu!

Maakri kortteli

Maakrin kortteli avattiin nykyisessä muodossaan vuonna 2018, ja sen on suunnitellut arkkitehti Rasmus Tamme. 110- metrinen torni toimii Tallinnan uutena maamerkkinä ja on samanaikaisesti myös Maakri korttelin tunnussmerkki. Maakri-korttelin seitsemän rakennusta yhdistyvät yhteiseen pihaan. Kyseisen korttelin ympäristössä löytyy monta kahvilaa ja ravintolaa.

Lue lisää Härgistä.

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös