Siirry pääsisältöön

Toptaste Tallinnassa: Mantel & Korsten

Sijainti

Lue Mantel & Korstenin oma ravintolaesittely täältä

Mantel & Korsten sijaitsee Kadriorgin kaupunkiosassa, noin vartin ajomatkan päässä Vanhasta kaupungista. Boltilla tai Uberilla matka kustantaa siinä 7-9 euron paikkeilla.

Ravintola on saanut Michelin-arvioijilta BIB Gourmand-merkinnän.

Michelin Bib Gourmand -merkintä annetaan ravintoloille tietyillä perusteilla, jotka korostavat laadukasta ruokaa ja kohtuullista hintatasoa. Tämä merkintä on suunnattu ravintoloille, jotka tarjoavat erinomaista ruokaa edullisesti. Tärkeimmät perusteet, joilla Michelin Bib Gourmand -merkintä myönnetään:

  1. Laadukas ruoka: Ravintolan tulee tarjota korkealaatuista ruokaa, joka on herkullista ja huolella valmistettua. Aterioiden odotetaan olevan makuhermoja ilahduttavia ja tarjoavan gastronomista nautintoa.
  2. Edullisuus: Hinnat ravintolassa pitäisi olla kohtuullisia suhteessa tarjottavan ruoan laatuun. Michelin Bib Gourmand -merkintä pyrkii huomioimaan hinta-laatusuhteen
  3. Tunnelma ja palvelu: Ravintolan ilmapiirin odotetaan olevan miellyttävä ja palvelun tasokas, luoden kokonaisvaltaisen ruokailukokemuksen.
  4. Paikallinen suosio: Ravintolalla tulisi olla vahva paikallinen asiakaskunta ja positiiviset arviot, jotka osoittavat sen suosion alueellaan.

Michelin Bib Gourmand -merkintä on näin ollen tunnustus ravintoloille, jotka pystyvät yhdistämään laadukkaan ruoan kohtuulliseen hintaan, luoden samalla miellyttävän ympäristön asiakkailleen.

Sisustus

Mikä viehättävä pieni vihreä talo! Nimi Mantel & Korsten viittaa alaspäin levenevään savupiippuun, joka löytyy alkuperäisenä rakennuksen keskeltä – luoden paikalle aivan omanlaisensa, kotoisan tunnelman. Savupiippu on itse asiassa tällä hetkellä ainoa laatuaan Kadriorgissa. Asiakkailla on myös mahdollisuus ruokailla tämän piipun juuressa, omassa 10 hengen yksityiskabinetissa.

Sisustus on kuin ihanimmasta sisustuslehdestä, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty ja sointuu yhteen. Ruusutapetit ja ihanat samettiset sohvat kutsuvat viihtymään pidempäänkin. Ravintola on suhteellisen pieni, ja pöydät ovat aika lähellä toisiaan – eli jos kaipaa yksityisyyttä ruokailuhetkeen, niin tämä paikka ei ehkä ole juuri oikea valinta. Mutta jos haluat kokea lämmintä tunnelmaa, asiantuntevaa asiakaspalvelua ja oivalluksia täynnä olevan menun – suuntaa tänne.

Ruoka

Kuvailisin ruokalistaa helposti lähestyttäväksi. Inspiraatio on otettu välimerellisestä keittiöstä, ja se on lähdetty toteuttamaan paikallisilla, lähituotetuilla ja vastuullisilla raaka-aineilla. Välimerellinen keittiö on suomalaiseen makuun muutenkin tuttu, joten minun on vaikea uskoa, että kukaan lähtisi tästä ravintolasta muuta kuin tyytyväisenä.

Our main goal is to provide food that is not only tasty but also simple and made of wholesome natural ingredients forming a harmonious whole.

Tarjoilija myös kuunteli tarkoin erityisruokavalioita tai toiveita, ja pyrki toteuttamaan – ja toteuttikin – kaikki erityispyynnöt annosten osalta. Tänne siis uskaltaa tuoda myös hieman vaativamman ruokailijan, jolla on tapana muokata annoksiaan. Vaikutti jopa siltä, että tämän paikan henkilökunta ei hermostu sitten mistään.

Jokainen annos oli kuin pieni taideteoksensa, ja se innokkuus, millä tarjoilija kertoi jokaisen tarinan annoksen takaa, oli käsin kosketeltava.

Viinilista on omistaja Rain Veskimäen tarkoin suunnittelema, jossa hän nostaa yhdeksi erittäin tärkeäksi osaksi valintaa viinitilojen vastuullisuus. Rain myös suosii pientuottajia, ja haluaa tuoda ravintolaan viinejä, joita ei löydä muualta. Tarjoilijoiden viiniosaaminen on myös omaa luokkaansa – jos tiedät hieman viineistä, niin suosittelen haastamaan heitä paikan päällä – saatat yllättyä positiivisesti!

Seuraavaksi saat nautiskella tunnelmia meidän illalliselta kuvakavalkadin muodossa.

Hintataso

  • Alkuruoat 8-14 e
  • Pääruoat 19-24 e
  • Jälkiruoat 3-8 e

Mantel & Korstenin voi varata myös ryhmille, ja ravintolan voi myös varat yksityiseen käyttöön koko illaksi.

Lue lisää ravintolasta täällä

Kuvat: Elina Engberg

Jutun on kirjoittanut Toptaste-Titti

Lue myös