Siirry pääsisältöön

Kaupungin parhaaksi valitun joululounaan loihtinut Ravintola Svenska Klubben hemmottelee myös vappuna ja äitienpäivänä

Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan Svenska Klubbenin joululounas valittiin viime vuonna Ilta-Sanomien äänestyksessä kaupungin parhaaksi. Ravintolapäällikkö Maria Nastamo Perez kertoo, että laadukasta maku- ja palvelukokemusta on tarjolla myös kevään juhlapäivinä: vappuna ja äitienpäivänä. 

Laadukas ja perinteistä ammentava à la carte

Nastamo Perez kuvaa Svenska Klubbenia ravintolaksi, joka tarjoilee klassista ruokaa ainutlaatuisessa ympäristössä. Juhlapäivien lounaiden lisäksi Ravintola Svenska Klubbenissa nautitaan annoksia à la carte -menusta, josta löytyy wallenbergiä, toast skagenia, kalaa ja äyriäisiä, tartar-annoksia, pippuripihviä. Saatavilla on aina myös kasvisannoksia. 

Asiakkaat ovat ottaneet à la carte -illat hyvin vastaan. Laadukkaat, perinteistä ammentavat annokset saavat joka ilta uusia ystäviä.

– Ei ole pitkä aika siitä, kun joku totesi, että Svenska Klubbenilla saa kaupungin parasta pippuripihviä. Myös meidän toast skagenin maine on kiirinyt. Sitä menee ainakin yksi joka pöytään, Nastamo Perez sanoo.

Menussa huomioidaan Nastamo Perezin mukaan kauden raaka-aineet, kevään aikana herkutellaan muun muassa parsalla. 

Nastamo Perez korostaa Svenska Klubbenin olevan kaikille avoin ravintola. 

– Joskus oletetaan Svenska Klubbenin olevan tilausravintola tai avoinna vain tietyn klubin jäsenille. On meiltä kysytty sitäkin, että saavatko naisetkin tulla, Nastamo Perez kertoo.

Myös juomasekoituksissa luotetaan Nastamo Perezin mukaan klassikoihin. Juomalistalta löytyvät Dry Martini, Kir Royal, Negroni, ja aina voi hemmotella itseään lasillisella samppanjaa. Myös viini-lista on valittu huolella ja se kulkee käsi kädessä ravintolan klassisen linjan kanssa.

ravintola

Kutsuva miljöö

Svenska Klubbenista puhuttaessa ei voi olla mainitsematta ravintolan sisustusta. Osa rakennuksen materiaaleista on tuotu aikoinaan Skotlannista, ja nähtävillä on uniikkeja yksityiskohtia. Tunnelmaa voisi kuvata arvokkaaksi, mutta lämpimäksi ja kutsuvaksi.

– En ole varmasti ainoa, joka sanoo Svenska Klubbenilla tuntuvan siltä, kuin olisi jossain muualla kuin Suomessa, Nastamo Perez kommentoi.

Hänellä on iloisia uutisia tulevalle kesälle: Klassikkoannoksista voi nauttia Krunan terassilla Liisanpuistikossa.

– Osalle tulee yllätyksenä, että Liisanpuistikon terassi eli Krunan Terde on osa Svenska Klubbenia. Puistoympäristöön voi tulla myös ihan vain viihtymään hyvän juoman pariin. 

Krunan terassin virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 25. toukokuuta. 

– Mikäli sää sallii, terassi on avoinna jo vappuviikonlopusta lähtien, Nastamo Perez sanoo. 

Maria Nastamo Perez, 36, aloitti Svenska Klubbenin ravintolapäällikkönä helmikuun alussa. Koko uransa ravintola-alalla kokemusta kerryttänyt Perez nimeää tärkeimmäksi tavoitteekseen sen, että asiakas on tyytyväinen niin ruokaan, juomaan, palveluun kuin myös ravintolan tunnelmaan ja ympäristöön. 

www.svenskaklubben-helsinki.fi

Lue myös:

Lue myös