Siirry pääsisältöön

Ravintola Svenska Klubbenin à la carte illat tarjoavat klassisia nautintoja

Ravintola Svenska Klubben Helsingin Kruununhaassa on kaikille avoinna, klassista ruokaa ainutlaatuisessa ympäristössä tarjoileva ravintola. Ravintolapäällikkö Maria Nastamo Perez haluaakin heti korjata vääriä mielikuvia, että Ravintola Svenska Klubben olisi vain tilausravintola tai avoinna ainoastaan tietyn klubin jäsenille. 

– On meiltä kysytty sitäkin, että saavatko naisetkin tulla, Nastamo Perez kertoo. 

ravintola
Ravintolapäällikkö Maria Nastamo Perez.

Laadukas ja perinteistä ammentava à la carte 

Ravintola Svenska Klubbenin à la carte tarjoilee klassikoita kuten Wallenbergin pihviä, Toast Skagenia, nieriää, tartarannoksia ja pippuripihvejä, unohtamatta maistuvia kasvisannoksia. Asiakkaat ovat ottaneet à la carte illat hyvin vastaan. Laadukkaat, perinteistä ammentavat annokset saavat joka ilta uusia ystäviä. 

– Ei ole pitkä aika siitä, kun asiakas totesi, että Svenska Klubbenilla saa kaupungin parhaat pippuripihvit. Myös legendaarisen Toast Skagenin maine on kiirinyt ja se sopii hyvin myös pienempään nälkään, Nastamo Perez sanoo. 

Ruoan lisäksi juomissa luotetaan ajattomiin ja tyylikkäisiin kokonaisuuksiin, kuten Dry Martini, Kir Royal sekä Negroni, ja aina on lupa hemmotella itseään lasillisella samppanjaa. Viinilistan valikoima on huolella mietitty ja se kulkee käsi kädessä ravintolan klassikko-annosten kanssa. 

Menussa huomioidaan Nastamo Perezin mukaan vahvasti kauden raaka-aineet ja kevään aikana herkutellaan muun muassa parsalla. Vappu-, äitienpäivä- ja joululounaat ovat suosittuja juhlahetkiä, jotka keräävät perheet ja ystävät yhteen. 

– Svenska Klubbenin joululounas valittiin viime vuonna Ilta-Sanomien äänestyksessä kaupungin parhaaksi. Siinäkin varmasti näkyy, että käytämme parhaita raaka-aineita ja perinteistä reseptiikkaa lisättynä hitusella tämän päivän makumaailmaa ja tietenkin laadukas tekeminen. 

Kutsuva miljöö

Ravintola Svenska Klubbenista puhuttaessa ei voi olla mainitsematta ravintolan sisustusta. Osa rakennuksen materiaaleista on tuotu aikoinaan Skotlannista, ja nähtävillä on uniikkeja yksityiskohtia. Tunnelmaa voisi kuvata arvokkaaksi, mutta lämpimäksi ja kutsuvaksi.  

– En ole varmasti ainut, joka sanoo Svenska Klubbenilla tuntuvan siltä, kuin olisi jossain muualla kuin Suomessa, Nastamo Perez kommentoi.  

Hänellä on myös iloisia uutisia tulevalle kesälle: klassikkoannoksista voi nauttia Krunan terassilla Liisanpuistikossa.  

– Osalle tulee yllätyksenä, että Liisanpuistikon terassi eli Krunan terde on osa Ravintola Svenska Klubbenia. Puistoympäristöön voi tulla myös ihan vain viihtymään hyvän juoman pariin. 

Maria Nastamo Perez, 36, aloitti Ravintola Svenska Klubbenin ravintolapäällikkönä helmikuun alussa. Koko uransa ravintola-alalla kokemusta kerryttänyt Nastamo Perez nimeää tärkeimmäksi tavoitteekseen sen, että asiakas on tyytyväinen niin ruokaan, juomaan, palveluun kuin myös ravintolan tunnelmaan ja ympäristöön. 

www.svenskaklubben-helsinki.fi

Lue myös