Siirry pääsisältöön

Suomalaiset ovat löytäneet ravintolatulokkaan Tallinnassa

Tallinnan Vanhassakaupungissa iloitaan, sillä myös suomalaiset turistit ovat löytäneet OlyBet Bar & Grill -sporttibaarin, vaikka se on toiminut vasta pari kuukautta.  

Joulukuussa avatun sporttibaarin omistavan Olympic Entertainment Groupin myynti- ja markkinointipäällikkö Marko Arpiainen uskoo, että nopeasti saavutetun suosion yhtenä syynä on loistava sijainti. 

– Olemme Tallinnan Vapaudenaukion kupeessa eli keskellä kaikkea sitä, mitä Tallinnaan yleensä tullaan kokemaan ja näkemään. Ruokapaikkaa ei tarvitse lähteä erikseen etsimään.  

Olybet Bar & Grill on sporttibaari, mutta ei aivan perinteinen sellainen.

– Kyseessä on sporttibaari, joka sopii kaikille. Eräs asiakas totesi, että kerrankin löytyi sporttibaari, joka sopii mainiosti myös naisille. En tiedä, voiko niin tänä päivänä sanoa, mutta minusta se on kuvaava ilmaisu, Arpiainen pohtii. 

Urheilua on Olybetissä tarjolla monipuolisesti. Tilassa on isoja näyttöjä, josta näytetään kaikki isot urheilutapahtumat.

Sporttibaari fine dining twistillä

Tarkoituksena on tarjota asiakkaille tunnelmallinen ruokapaikka, jossa saa olla rennosti. Rentous ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ruokaan ja juomiin olisi toden teolla panostettu.  

– Olybet Bar & Grill on sporttibaari fine dining twistillä. Menumme on hyvin harkitusti koottu. 

Menu on Arpiaisen mukaan haluttu rakentaa kattavaksi – siinä on jokaiselle jotakin. Annoksia löytyy niin pieneen kuin isoon nälkään. Menu ilahduttaa hyvän pihvin rakastajaa, ja tarjolla on annoksia myös kasvissyöjälle. Simpukoitakin löytyy. Lapsille on oma menu. 

– Olybet Bar & Grill ei ole yhden rajatun asiakaskunnan paikka. Olemme pyrkineet mahdollisimman hyvin ottamaan kaikki ryhmät huomioon. Myös asiakkaat ovat huomanneet tuon, sillä menun laajuudesta on tullut hyvää palautetta. 

Kun puhe on ruoasta ja päästään jälkiruokiin, Arpiainen lähes huudahtaa, että hän todella toivoo jokaisen Tallinnassa matkailevan tulevan maistamaan ainakin suklaamoussea. 

– Vaikka olen asunut 13 vuotta ulkomailla eri puolilla Eurooppaa, yhtä hyvää suklaamoussea ei ole tullut missään vastaan! Mousse on taivaallista. 

Olybet Bar & Grillin yksi ylpeys on ruokaan uniikin ja kokemisen arvoisen maun tuova Josper-hiiligrilli, jollaista ei ole ihan joka ravintolassa.

Arpiaisen suosikkijälkiruoka on suklaamousse, ruokalistan annoksista hänen suurin ihastuksensa on pulled pork-hampurilainen. 

– Uskallan väittää, että pulled pork-hampurilainen saisi suosikki-kisassa ääniä myös todella monelta asiakkaalta. 

Yhtenä Olybet Bar & Grill sporttibaarin peruspilarina on ruoan kohtuuhintaisuus. 

– Terveellisen lounaan hinta on meille 5,90 euroa. Uskon sen olevan yksi Tallinnan Vanhankaupungin edullisimmista. Lounas on rakennettu niin, että se sopii yhtä lailla Tallinnassa työskenteleville toimistotyöntekijöille kuin Vanhassakaupungissa käyville turisteillekin. 

Drinkkimenu Olybet-vivahteella

Baarista saa tietenkin myös herkullisia juomia. Olybet Bar & Grill sporttibaarin drinkkimenu on valmistunut pätevissä käsissä. Ravintolavastaava Ülli-Kristin Uueni palkittiin viime vuonna Viron nuori vuoden baarimikko -tittelillä. 

– Olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että meillä on hyvin kattava viinimenu. Jokaiselle annokselle on tarjolla kunnon viini. Viinien lisäksi meillä on omia cocktaileja uutuuksia kaipaaville ja sen lisäksi perinteisiä drinkkejä pienellä Olybet-vivahteella, Uueni sanoo. 

Mikä on palkitun juomista vastaavan Uuenin oma suosikki? Hän ei joudu kauaa miettimään vastaustaan. Ykköspaikan vie tuoretta passionhedelmää ja rommia sisältävä Passion & love -drinkki. 

– Haluan käyttää drinkeissä mahdollisimman paljon tuoreita raaka-aineita, Uueni kuvaa. 

Myöskään oluiden ystäviä ei ole unohdettu. OlyBet Bar & Grillillä on kolme omaa olutta: Black jack-olut, kevyempi I’m ale in- ale olut sekä talon oma lager Spordi-laager.

Paikka urheilun ystäville

Vaikka Olybet Bar & Grill ei ole perinteinen sporttibaari, urheilun ystävien paikka se toki on. Urheilua on tarjolla hyvin monipuolisesti. 

– Meillä näytetään kaikki isot urheilutapahtumat jääkiekosta ja jalkapallosta perinteiseen hiihtoon. Tilassa on useita isoja skriinejä, Arpiainen toteaa. 

Eikä siinä vielä kaikki. Säännöllisin väliajoin järjestetään myös kisavisoja ja sen lisäksi ohjelmassa on myös muuta viihdettä. 

– Meillä on muun muassa suomalaisten artistien livekeikkoja. Avajaisissa olivat soittamassa dj-artistit Suvi Pitkänen ja Amanda Harkimo

Jo perustamisvaiheessa oli Arpiaisen mukaan selvää, että Olybet Bar & Grillistä tehdään paikka, joka kutsuu afterwork-ryhmiä arki-iltaisin. Siinä ollaan onnistuttu. Töiden jälkeen tullaan nauttimaan muun muassa taidokkaasti tehdyistä herkullisista drinkeistä, mutta myös tunnelmasta. Keskeinen sijainti on tietenkin plussaa.  

Viihdekattausta on mahdollista edelleen lisätä, Arpiainen toteaa. 

– Jos jotain kaipaa, ja sitä ei meillä vielä ole, niin kannustan ehdottamaan. Tarkoituksena on ottaa asiakkaiden ideoita vastaan. Haluamme että meillä viihtyvät kaikki, Arpiainen sanoo. 

Olybet Bar & Grill sijaitsee Tallinnan Vapaudenaukion kupeessa, osoitteessa Harju 6.

. . . . . . . . . . . . .

www.olybetbarandgrill.ee

Lue myös artikkeli Olybet Bar & Grill avajaisista:

Tallinna on saanut uuden sporttibaarin!

Lue myös