Siirry pääsisältöön

Sue Ellenin talvikauden äyriäisannokset ovat hitti

Listalta löytyy hummereita, ostereita, sinisimpukoita, merirapuja. Sue Ellenin ravintolapäällikkö Katja Heiskanen muistuttaa äyriäisten olevan parhaimmillaan silloin, kun vedet ovat kylmiä. Äyriäisvalikoima vaihtuu päivittäin saatavuuden mukaan.  

– Niin kuin kaikessa ruuanlaitossa erinomaiset ja laadullisesti korkealuokkaiset raaka-aineet ovat kaiken hyvän ruoanlaiton perusta, siksi osa raaka-aineista ja annoksista  on listalla vain osan vuodesta ja silloinkin vain tiettyinä päivinä, Heiskanen sanoo. 

Sue Ellenin äyriäisruoat ovat saaneet laajan ystäväpiirin. – Merelliset annokset ovat tosi suosittuja. Ihmiset tulevat selkeästi meille nyt juuri niiden houkuttamina. 

Heiskanen pohtii suosion syitä: – Äyriäisruokia on mukava maistella rauhassa meillä lähellä merenrantaa. Ne ovat sellaista luksusta, jota ei välttämättä tee kotona, vaikka olisi vieraita tulossa. Myös annosten raikkaus varmasti viehättää.  

Sijainti keskellä joulun valoa ja lämpöä huokuvaa Helsingin ydintä

– Tämä vanha talo on huikean tunnelmallinen ennen joulua ja joulunaikaan. Olemme täällä holvatun katon alla ja kynttilöiden valo tuo oman lisänsä tunnelmaan.   

Jo perinteeksi muodostunut Sue Ellenin uudenvuoden illallinen on tarjolla tänäkin vuonna. Luvassa on kaksi kattausta.  Heiskanen kutsuu illallista juhlalliseksi makuelämykseksi, joka sopii mainiosti ”vähän hevimmän” jouluherkuttelun jälkeen. 

Uudenvuoden illalliselle suositellaan tekemään pöytävaraus hyvissä ajoin, jotta tilantarve pystytään huomioimaan tarkoin jo ennakkovalmisteluissa. 

Sue Ellen on talvikauden avoinna iltaisin kello 16.30 – 22. Keittiö sulkeutuu kello 21. Ravintola on avoinna myös 1. ja 2. tammikuuta 2021. 

– Haluamme palvella heitä, jotka viettävät uudenvuodenpyhät Helsingissä, ravintolapäällikkö Heiskanen toteaa.

Katso myös Sue Ellenin ravintolaesittely.

Lue myös