Siirry pääsisältöön

Storyville – maailmanluokan jazzklubi Helsingissä

Storyville on perheyritys Happy Hour Restaurantsin omistama helsinkiläinen jazzklubi. Pyysimme ravintoloitsijoita Tarja Palomäkeä ja Tuula Railonkoskea kertomaan heidän isänsä Jorma Railonkosken perustaman jazzklubin tarinan. 

– Storyville on vanhaan hiilikellariin perustettu New Orleans-tyylinen jazzklubi. Louisianan New Orleansissa oli aikoinaan pahennusta herättävä punaisten lyhtyjen alue, jota kutsuttiin Storyvilleksi. New Orleansissa paikkaa ei enää ole, mutta Helsingissä kylläkin. Täälläkin Storyville herättää pahennusta soittamalla vain iloista Happy Jazzia niin sanottujen vakavasti ajattelevien piirien kauhuksi, kertoo Palomäki. 

– Ravintola vanhoine tiiliseinineen on säilynyt lähes muuttumattomana 27 vuoden ajan. Storyvillestä on tullut instituutio, pohtii Railonkoski. Poliitikot presidenttejä myöten ovat vierailleet tällä etu-töölöläisellä jazzklubilla. 

Storyville on aikaistanut aukioloaikoja ja palvelee jo klo 17.00 alkaen keskiviikosta lauantaihin. Luvassa laadukasta ohjelmaa aina klo 17.30 alkaen ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy. 

Lue myös Stroyvillen ravintolaesittely.

Lue myös