Siirry pääsisältöön

SÖDER vannoo alku- ja jälkiruokien nimeen

Ravintola SÖDERin perustajalla, Lotten Lindborg-Suhosella, oli tapana tilata ulkona syödessään useita alkupaloja ja jättää pääruoka väliin. Hän myös huomasi, ettei ole ainoa, joka tekee näin. Pääruoka on usein liian täyttävä tai sen maut saattavat jäädä yksipuoliseksi. Lotten koki, että syömisestä tuli hauskempi ja makumaailmaltaan rikkaampi kokemus, kun hän tilasi pääruoan sijaan erilaisia alkuruokia. Tämä oivallus inspiroi Lottenia perustamaan Ravintola SÖDERin.

SÖDERin kokin Oliver Laurosen kulinaarinen filosofia pohjautuu skandinaavisen keittiöön.

– Käytämme pitkälti paikallisia raaka-aineita ja vaalimme niiden aitoja makuja. SÖDERissä pääset nauttimaan suomalaisista mauista modernilla twistillä.

SÖDERin menun pääraaka-aineet vaihtuvat vähintään neljä kertaa vuodessa. Syysesonki tuo mukanaan sienet ja muut syksyiset maut. Annoksia täydentää huolellisesti koottu viinilista, jonne on valikoitunut tavallisten viinien lisäksi myös trendikkäitä naturalviinejä.

Pääsylippu suomalaisen elokuvan kulisseihin

Kohtelias palvelu ja laadukas ruoka ovat SÖDERissä keskiössä, mutta myös sisustus, valot ja musiikki ovat tarkkaan suunniteltuja. Saapuessasi ravintolaan, oikealle avautuu vanhaa kauppahallia muistuttava tila valkoisine tiilineen. Vasemmalla puolella sisustus on boheemimpi ja tunnelma on kuin vanhasta suomalaisesta elokuvasta.

– Halusimme luoda elokuvamaisen miljöön, jotta ravintolaelämyksestä tulee kokonaisvaltainen ja yllätyksellinen kokemus!

Lue myös