Siirry pääsisältöön

Sataprosenttisesti luomu rati

Ekologisuus, eläinten hyvinvointi sekä raaka-aineiden maku. Tässä kolme syytä siihen, miksi ravintola Härmän Ratin koko ruokatarjonnasta 98 % on luomua.

– Lounaamme on sataprosenttisesti luomua (paistettua silakkaa, savusärki- ja lohisoppaa lukuunottamatta). Tilausruuassamme käytämme usein lohta ja silakkaa, joita ei ole mahdollista hankkia luomuna, ravintoloitsija Juha Ollila täsmentää.

Kalasta huolimatta Härmän Rati on Suomen ainoa paikka, jossa luomun osuus ruokatarjonnasta on näin korkea. Makupaletti on suomalaisuutta kunnioittava.

– Tarjoilemme muun muassa vanhankansan ohjeen mukaisesti valmistettua pikkelöityä punajuurta, lanttua ja maustekurkkua, läskisoosia sekä erikoisempia hernepyreetä ja punajuurisiirappia. Meillä on myös oma panimo, josta saa kolmea erilaista luomuolutta.

Pohjalaisuus on vahvasti läsnä, sillä nimensä mukaisesti ravintolamiljöönä toimii vanha kansakoulu, joka on siirretty Tuusulanjärven laitamille Alahärmästä. Ratissa on komiat puitteet järjestää vaikkapa 85-henkiset häät. Ravintolasta saa tapahtumaan kaiken tarvittavan ja pohjalaisrakennuksen yläkerrassa voi yöpyä kuudessa kahden hengen hotellihuoneessa. Mukavasti nukutun yön jälkeen kannattaa pistäytyä luomukaupassa, josta voi ostaa tuliaisiksi luomukosmetiikkaa ja ravintolan omia ruokatuotteita.

Katso myös ravintolan esittely täältä.


Lue myös