Siirry pääsisältöön

Ravintola Loisteessa, makujen ja näköalan vietävänä

Ravintola Loiste sijaitsee Helsingin ytimessä Sokos Hotel Vaakunan yläkerrassa. Ja koska olemme 10. kerroksessa niin näkymät siintää Rautatieasemalta Helsingin Tuomiokirkolle ja Kamppiin asti. Näkymät ovat kuin täydellinen Helsingin turistiopas.

Ravintolaan astuessaan huomaa ensimmäisenä isot ikkunat, sisään paistavan auringon ja uskomattomat näkymät. Sisustus on hienostunutta 50-luvun tyyliä hillityillä väreillä. Ravintolan takaseinä muistutti hieman jopa Titanic -laivan sisustusta.

Vaikka ravintola on iso ja pöytiä paljon, niin pöydät oli aseteltu väljästi toisistaan ja näin ollen sai olla kuin ”omassa rauhassa” oman pöytäseurueen kesken.

Aperitiivinä Nicolas Feuillatte Brut, AC Champagne, Ranska
Kyrön savu & ruis marinoitua marmorihärkää, miniparsaa ja piparjuurikermaa

Valitsin klassikkomenun, jonka alkupalana oli marmorihärkää. Annos oli yllättävän raikas ja kevyen oloinen liharuoaksi, koska liha tarjoiltiin todella kylmänä. Piparjuurikerma tasapainoitti viileää lihaa ja raikasta parsaa.

Loisteen kalalautanen: Seljankukka silakkaa, meritryffeligraavattua siikaa, merikoralli-perunasalaattia, merilevää, tilliöljyä ja keltuaiskreemiä

Seuralaiseni valitsi kesämenun, jossa alkupalana on Loisteen kalalautanen. Annoksesta tuli mieleen saaristolaiskesä. Raaka-aineet olivat hyvin perinteisiä, mutta seljankukka, tryffeli ja merilevä loi annokseen ihanaa yllätyksellisyyttä.

Paistettu siika pääruokana oli koko menun kohokohta itselleni. Maut olivat kohdallaan, koska itse siika oli vähäsuolainen ja punajuuret ja kaprikset taas toivat ihanan tuhtia makua annokseen. Ja smetana toimii aina! Viiniksi valikoitui talon valkoviini, Yalumba Y Series, Australia.

Seuralaiseni on todellinen lihan ystävä joten possua kolmella tavalla oli hänelle selkeä valinta. Mallasporsaan makkara sai kuitenkin erityiskehut. Lihan kanssa taas hyvä makupari oli lasillinen punaviiniä, Mouton Caset Rouge, Ranska.

Mansikoita, shampanjaa ja minttuvaahtoa 

Klassikkomenun jälkiruoka oli mukavan kevyt kolmen ruokalajin päätteeksi. Pakko kuitenkin myöntää, että pöydän toiselle puolelle katsellessani tuli rehellinen annoskateus, koska kolmen suklaan juustokakku oli syötävän kaunis ilmestys.

Kolmen suklaan juustokakkua ja mansikkakeittoa

Kolmen suklaan juustokakku maistui yhtä hyvälle kuin näyttääkin. Sen samettinen ja kevyt koostumus sekä tuhdin suklaan maut sopivat täydellisesti yhteen. Kerrankin juustokakku, mikä ei ole liian makea ja vielä suklaastakin tehty!

Ravintola Loiste sopii mielestäni erityisesti juhlallisiin tilanteisiin kuten vuosipäiviin, äitienpäiviin tai vain silloin kun haluat hemmotella itseäsi tai jotakuta toista.

Haluan myös ehdottomasti päästä kokemaan Loisteen kesäterassin. Kun näköalat ovat näin huikeita lokakuussa, niin voin kuvitella, että kesällä terassin herättyä henkiin Ravintola Loiste muuttuu täydelliseksi paikaksi kesäillan drinksuille.

Katso täältä myös Ravintola Loisteesta tehty Toptaste-artikkeli.

Lue myös