Siirry pääsisältöön

Helsingin kattojen yllä ammennetaan pitkistä perinteistä

Kun sydämesi sykkii ruoan tekemiselle, se näkyy jokaisessa annoksessa, toteaa ravintola Loisteen keittiöpäällikkö Mikko Terho. Loisteen keittiössä näkyy Terhon mukaan ruoan tekemiseen liittyvän intohimon lisäksi myös talon pitkät perinteet.

– Listaltamme löytyy edelleen asiakkaiden suosikkiannoksia, klassikkoja, joiden reseptiikka on 60-, 70- ja 80-luvuilta. Toki niihin lisätään vähän nykyajan twistiä. 

Terho tietää Loisteen vahvuutena olevan myös ravintolan sijainti. Helsingin keskustassa Sokos Hotel Vaakunan ylimmässä kerroksessa sijaitseva Loiste on kaiken ytimessä.

– Meidän valtavan kokoiselta terassilta näkyy Mannerheimintielle ja Helsingin päärautatieasemalle. Eihän sen keskeisempää paikkaa ole. Eikä kovin monessa paikassa Helsingin keskustassa ole terassia näin korkealla. 

Vaikka Loiste sijaitsee keskeisellä paikalla, ravintolan rauhallisuus saa Terhon mukaan asiakkailta jatkuvasti kiitosta.

– Meille tullaan nauttimaan ruoan ja maisemien lisäksi myös leppoisasta tunnelmasta. 

Loiste on S-ryhmän uniikki ravintola. Samaa listaa ei ole missään muussa ravintolassa.

– Teemme menun itse. Teemme myös kaikki meidän annokset alusta alkaen itse. Niin alku- ja jälkiruoat kuin myös pääruoat. Jos esimerkiksi haudutamme lohta tyrnimehussa, niin teemme tyrnimehun itse, kuvaa Terho.

Kesävieraille keittiöpäälliköllä on muutama vinkki listalta. – Katkarapulautanen on loistava valinta samppanjan tai kuohuviinin kanssa terassilla tai miksei sisälläkin nauttivaksi. Katkarapujen lisäksi annoksessa on sitruuna-aiolia. Erinomainen valinta on myös Kyrön tisleessä marinoitu härän marmorifilee piparjuurikermakastikkeella.

Terho lisää, että Loisteessa on ollut jo vuosia myös vegaanimenu. Eikä sovi unohtaa jälkiruokaherkkuja.

– Suosittu raikas ja kesäinen annos on mansikat samppajalla ja päälle minttuvaahtoa.


Lue myös