d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Kuu lennättää vierailijansa uusiin ulottuvuuksiin

New Nordic Kitcheniä edustavien makunautintojen perässä matkataan jo toiselta puolelta maapalloa, ehkä tulevaisuudessa myös toiselta galaksilta. 

Ensimmäisten avaruuslentojen aikaan, vuonna 1966 perustettu ravintola Kuu tarjoilee laadukkaista, kotimaisista raaka-aineista valmistettuja esteettisiä ruokaelämyksiä. Töölössä sijaitseva ravintola on varsinkin paikallisten suosima, mutta matkataanpa herkullisen Suomi-ruuan perässä Kuuhun jopa Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. 

– Poron ulkofilee on ravintolamme kuningatar. Sitä pieni, intiimi ravintolamme myy jopa 1500 kg vuodessa, ravintola Kuun keittiömestari Simon Selin kohauttaa. 

Keittiöhenkilökunnan mielipiteitä kuunnellen Selin suunnittelee noin kahden kuukauden välein vaihtuvan menun. Näin hyödyksi saadaan kaikki Suomen pelloilla, takapihoilla ja luonnossa kasvavat raaka-aineet, kuten variksenmarjat, jäkälät, kuusenkerkät ja ketunleipä. Keittiömestarille on tärkeää, että raaka-aineet säilyttävät luonnollisen makunsa lautaselle asti. 

– Kasvikset ovat mielestäni parhaimmillaan raakana. Kuussa annoksesta saattaakin löytyä esimerkiksi raakaa naurista kuorineen päivineen. Pyrimme hyödyntämään koko kasviksen: lehdet, varret, kuoret ja juuret, sillä kaikki osat ovat hyviä omalla tavallaan. 

Pelottomuus raaka-aineita testaillessa on maailmaa kiertäneen keittiömestarin valttikortti. Kokeellisuus on vienyt ravintola Kuun pitkälle, sillä taannoin keittiömestarilta pyydettiin haastattelua jopa Australiasta.

Katso myös ravintolan esittely täältä.

Lue myös