d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Hieta on Hietalahdenrannan uusi korttelikapakka ja olohuone

Tilan kahdeksas ravintoloitsija, Royal Ravintoloiden osakas Jani Hiltunen tulee vaalimaan 120-vuotiaan ravintolalegendan perinteitä ja keittiömestarinsa Ali Toppisen kanssa panostamaan rehelliseen ja laadukkaaseen, aina tuoreista raaka-aineista valmistettuun klassiseen kortteliravintolaruokaan. Ravintola Hiedan vanhoja juuria kunnioitetaan myös Helsingin kantakaupungin lähiruoalla, eli ravintolan omalla Stuvari-oluella, makkaralla ja päivän kalalla.

Entinen lumilautailuammattilainen Ali Toppinen tuli Hiedan keittiömestariksi Katajannokan ravintola Nokasta, jossa hän toimi keittiöpäällikkö Ari Ruohon opissa kolmen vuoden ajan.

 ”Tunnen tilan kahdeksantena ravintoloitsijana hyvin ne odotukset, jotka meille on asetettu. Olemme tutkineet todella tarkasti kiinteistön historiaa ja täällä vuosikymmenten saatossa tarjottuja annoksia. Uskon, että olemme löytäneet Hietaan sellaisen kokonaisuuden ruokaa ja tunnelmaa, joiden parissa niin kantisten kuin uusienkin asiakkaiden on helppo viihtyä”, kertoo Hiedan ravintoloitsija Jani Hiltunen ja jatkaa: ”Ravintola Hiedalla ei ole mitään tiettyä kohderyhmää, ellei sellaiseksi lasketa niitä, jotka haluavat nauttia kunnianhimolla tehtyä konstailematonta ruokaa viihtyisässä kortteliravintolamiljöössä.”

Katajannokan Nokka-ravintolasta Hietalahdenrantaan siirtyvä Toppinen on innoissaan päästessään näyttämään, kuinka Hiedan kiinteistön 120-vuotisia perinteitä kunnioittavia annoksia palautetaan täyttämään nykyajan maku- ja laatuvaatimukset.

Käy tsekkaamassa Ravintola Hiedan esittely

”Ruokafilosofiamme on todella yksinkertainen. Tuomme takaisin klassikkoannoksia paistetuista silakoista lihapulliin ja wieninleikkeeseen mahdollisimman aidossa muodossa. Konstailematon ruoka ja konstailematon tunnelma luovat ravintola Hiedasta toivottavasti olohuoneen, jonne on helppo tulla. Siksi meillä on myös keittiöön avautuva tiski, jonka ääreen voi tulla keittiöväen kanssa rupattelemaan, Toppinen kertoo.Ravintola Hiedan ruokalistalta löytyy myös Hiedan pannun pääraaka-aineena talon oma makkara ja lähivesiltä nostettu päivän kala. Silakoita on listalla aina kun niitä kalastetaan ja ravintolan oma Stuvari-olut on luotu yhteistyössä munkkisaarelaisen Donut Island -pienpanimon kanssa.

 ”Valoisan ilmeen lisäksi Hiedassa ovat uutta myös kauden parhaat raaka-aineet sekä joka nälkään sopivat annoskoot. Kaikkia ruokiamme saa sekä pieninä että suurempina annoksina ja suosittuja silakoita Hiedassa paistetaan vain tuoreena”, Hiltunen lupaa.

Ravintola Hiedassa on 71 asiakaspaikkaa sisällä ja terassikaudella 46 ruokailupaikkaa ulkona.

Kuvat: Atte Kajova

Lue myös