Ravintola Hieta

Helsinki

/

Everybody Dining

/

Suomalainen

Kortteliravintola, jossa panostetaan rehelliseen ja laadukkaaseen kantakaupungin lähiruokaan.

Hieta on rehti, rehellinen ja lämminhenkinen kortteliravintola, jonka keittiössä käytetään laadukkaita pientuottajien raaka-aineita. Olohuone, jossa voit viettää aikaa niin perheen kuin ystävienkin kanssa.

Ravintola Hieta kuuluu Nokka-ravintolaryhmään, jota luotsaavat ravintoloitsijat Ari Ruoho ja Terhi Vitikka. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikan luotsaamina Hieta hyödyntää emoravintolan, Ravintola Nokan, laadukasta tuottajaverkostoa ja muodostaa Hietalahden perinteikkäälle kortteliravintolalle entistä tiiviimmän yhteyden kotimaisen alkutuotannon ja laadukasta ruokaa arvostavien asiakkaiden välillä.
Osoite

Hietalahdenranta 11, 00180 Helsinki

Chef

Ali Toppinen

"Keittäminen on nättiä"

Ravintola Hiedan keittiömestarina toimii entinen lumilautailija Ali Toppinen. - Olin käynyt kokkikoulun ja tehnyt kokin hommia lumilautailun sivussa. Lumilautauran hiipuessa soitin Ari Ruoholle ja kysyin, pääsisinkö ravintola Nokkaan harjoittelemaan oman työn ohella. Pääsin harjoittelemaan ja onnistuin ryssimään ensimmäisessä työvuorossa kaiken mahdollisen. Siitä huolimatta minut haluttiin palkata Nokkaan ja sille tielle jäin. Olen kokemuksesta kiitollinen, sillä olen päässyt työskentelemään monen hyvän keittiömestarin kanssa. Opin Nokassa keittiöhommista kaiken ja enemmänkin.

Ravintola Hieta on ensimmäinen oma keittiöni, joten en miettinyt pitkään kun keittiömestarin pestiä minulle tarjottiin. Saappaat ovat isot, ravintola uusi ja paikan historia tuntien tämä on kova paikka, mutta myös hieno mahdollisuus!

Meillä on keittiössä todella hyvä porukka ja monta tuttua Nokasta. Vedän keittiötä rennolla otteella: minulla on selkeä ajatus ruuasta, mutta me kehitämme Hiedan keittötä yhdessä. Meillä tehdään reilua ja konstailematonta kortteliravintolaruokaa hyvistä raaka-aineista.

Haluan luoda Hiedasta paikan, jonne asiakkaiden on mukava tulla – etenkin tähän tiskille istumaan. Oma ehdotukseni olikin, että Hietaan tehdään avokeittiö, sillä kokkailun lomassa on mukava rupatella asiakkaiden kanssa.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Voin ja oluen. Voilla saa makua mihin tahansa ja tykkään aika paljon oluesta.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite

Hietalahdenranta 11, 00180 Helsinki