d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ravintola Ainon kiehtovassa kellarissa on tunnelmaa

Moni on vieraillut ravintola Ainon katutason salissa huomaamatta kellaritilojen upeita kabinetteja. Ne ovat mahdollista vuokrata käyttöön ilman tilavuokraa. 

Helsingin keskustassa sijaitsevan ravintola Ainon lattian alla on paikka, josta moni ei tiedä. 1820-luvulta peräisin oleva vanha hiilivarasto on jakautunut neljään erilaiseen kokoustilaan, joissa on yhteensä 50 asiakaspaikkaa. Kokoustiloista puhuttaessa mieleen nousee usein kylmiä ja kolkkoja työtiloja, mutta Ainon kabinetit ovat toista maata. 

– Kabinettimme muovautuvat niin rauhalliseen ruokailuun kuin puhekokoukseenkin. Monet tulevat tänne kokoustamaan ja sen jälkeen jatkavat iltaa syömällä pidemmän kaavan kautta. Meiltä saa toki käyttöön veloituksetta myös internet-yhteyden, fläppitaulun, valkokankaan ja videotykin, ravintolatoimenjohtaja Marja Karhu kertoo. 

Vanhanajan tyylikkyyttä ja kodikasta arvokkuutta huokuva Ainon kammari soveltuu hyvin yksityiseen ruokailuun tai pieneen kokoukseen 4-6 hengen seurueille. Hiilikellarin holvikaarikaton alla järjestyvät toimivat puitteet sekä kokouksille että illanviettoihin 12 hengelle. Isompi porukka viihtyy hyvin tunnelmallisessa punatiilisessä holvisalissa. 

– Meillä on tarjolla myös viinikellari, jonne mahtuu ruokailemaan kahdeksan hengen seurue. Tila soveltuu hyvin vaikkapa pikkujouluihin tai joululounaalle. 

Aina ei tarvitse olla mitään erityistä ohjelmassa vuokratakseen jonkun Ainon upeista tiloista. Kabinetit ovat vuokrattavissa ruokailijoille ilman erillisiä tilavuokria. 

Supisuomalaista ruokaa ja harkittuja palanpainikkeita

Ruuan kabinettiin voi valita vapaasti listoilta. Menu koostuu modernisti tarjoiltavasta perinteisestä suomalaisesta ruuasta. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja kotimaisia. 

– Listallamme on paljon sieniä, marjoja, kalaa ja riistaa. Valittavana on muun muassa supersuosittua ja kiiteltyä porofileetä, jonka lisukkeet vaihtuvat sesongin mukaan. 

Suomalaisen herkkuruuan kaveriksi maistuu viini tai olut. Viinilistan on suunniteltu yhdessä tunnetun viiniekspertin Essi Avellanin kanssa. 

– Olemme valinnet listallemme tasapuolisesti laadukkaita viinejä. Listaltamme löytyy myös paljon luomu- sekä pientuottajien viinejä. Meillä on lisäksi tarjolla runsas kattaus pienpanimo-oluita. 

Harvinaista kyllä, menusta on jokaiselle ruualle oma viini- ja olutsuositus. Juomasuositukset on etukäteen testattu, joten listalta löytyy oikeasti hyviä viinin ja ruuan mätsejä. 

– Panostamme jatkuvasti myös alkoholittomiin juomiin: listalta löytyy erilaisia alkoholittomia viinejä sekä esimerkiksi mustaherukanlehdistä uutettua Lehtikuohua, Marja Karhu vinkkaa.

Teksti: Elina Viitanen

Katso Ainon ravintolaesittely täältä.

Lue myös