Siirry pääsisältöön

Ranska valtaa kaupungit kahvila kerrallaan

Pariisilaislähtöinen Marco Kaniecki on hakenut kokin ja kondiittorin uralleen vauhtia aina Taiwanista asti, mutta on nyttemmin asettunut Tampereen ytimeen. Marco Boulangerie avattiin toukokuun alussa.

– Listamme rakentuu pitkälti leivän ja leipäpohjaisten tuotteiden ympärille. Tarjontaamme kuuluvat kahvilatuotteet ranskalaisella twistillä, mutta lounaalla tarjoamme myös vankempaa purtavaa. Koska lähtökohtamme on korkea laatu ja aitous, valmistamme kaikki tuotteemme omassa keittiössä pastataikinasta lähtien. Asiakas voi omin silmin seurata aterioiden valmistumista avokeittiössämme, toteaa Kaniecki.

Ranskalaisessa leipomotaiteessa jauhoilla ja voilla on suuri merkitys, joten ne tilataan ravintolaan Ranskasta. 

– Toki Suomestakin saa laadukkaita jauhoja, mutta haluamme että patonkimme ja croissantimme ovat mahdollisimma aitoja. Muut ainekset hankitaan mahdollisuuksien mukaan luomuna lähituottajilta.

Koska lähtökohtamme on korkea laatu ja aitous, valmistamme kaikki tuotteemme omassa keittiössä pastataikinasta lähtien.

Kahvin mehevien makujen takana on ravintolan oma barista, ja käytössä on Pirkanmaan paahtimon laatukahvit. Viinit tuotetaan luonnollisesti Ranskasta.

Lounasaikaan Marco’s täyttyy lähiseudun työpaikkojen lounasasiakkaista. Lähikulmien asukkaista  jotkut käyvät jopa päivittäin aamukahvilla tai hakevat töiden päätteeksi annoksen kotiin.

Koti löytyi Tampereelta

Kaniecki on Pariisissa käymiensä koulujen jälkeen kiertänyt maailmaa, mutta päätyi perhesyistä takia Suomeen. Kun Tapio Alanko löytyi yhtiökumppaniksi, yhteistyökuvio alkoi konkretisoitua. Henkilökunnaksi palkattiin joukko alan supersankareita, joten toiminta lähti pyörimään vauhdilla heti alusta alkaen.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

. . .

Kauppakeskus Tullintori: Tullikatu 6,33100 Tampere

www.tullintori.fi/liike/marco-boulangerie

Lue myös Marco Boulangerien esittelysivu.

Lue myös