d-md-none
Siirry pääsisältöön

Meet the Chef: Mikael Kyyhkynen Meripaviljonki

”Ei piperretä, vaan tehdään ruokaa ronskilla ja rustiikilla otteella”

”Olen keittänyt ammatikseni vuodesta 1989 ja aloitin työurani Turussa, jossa olen saanut myös alan koulutuksen. Meripaviljongissa olen työskennellyt parisen vuotta ja sitä ennen mm. Klippanilla, Töölönrannassa ja Kellarikrouvissa.

Turkulaisena kalat ja äyriäiset ovat lähellä sydäntäni, joten Meripaviljonki on hyvin kotoisa paikka työskennellä. Ikkunoiden takaa avautuvat panoraamanäkymät ovat todella huikeat, joten täällä silmä lepää. Muutoinkin ravintola on lajissaan todella uniikki. 

Keittotaitoni perustuu ranskalaiseen keittiöön ja kunnioitan keittiöfilosofiassani raaka-aineiden tuoreutta, tulivatpa ne läheltä tai kaukaa. Meripaviljongissa skandinaavisuus on vahvasti läsnä kalojen suhteen, vaikka äyriäisiä tuleekin keittiöömme ympäri maailmaa. Määrittelisin Meripaviljongin astetta paremmaksi Casual Dining -ravintolaksi, mikä tarkoittaa, että meillä saa vatsan täydeltä kunnon ruokaa. Emme piperrä, vaan teemme ruokaa ronskilla ja rustiikilla otteella. Priimat raaka-aineet ovat meidän juttu! Suosittelen kokeilemaan Äyriäisvatia, josta löytyy savustettuja katkarapuja, tiikerirapuja, yrttimarinoitua mustekalaa, sinisimpukoita, ostereita, sitrusmarinoituja vihersimpukoita, sitruuna-inkiväärimajoneesia ja tomaatti-paprikavinaigretteä.

Meripaviljongin keittiössä työskentelee itseni lisäksi kahdeksan ammattitaitoista tekijää ja meillä on hyvä fiilis työskennellä yhdessä. Johdan keittiötä kannustavalla ja aktiivisella otteella eli olen itse mukana lähes kaikessa tekemisessä. Tässä vaiheessa uraa eivät lautaset siis enää keittiössä lentele. On kiva nähdä, kun tiimini onnistuu työssään, sillä se lisää myös omaa motivaatiota. Haen inspiraatiota työhön luonnosta ja sesongeista. Eritoten talvi on minulle tärkeä vuodenaika.”

Lue Meripaviljongin Toptaste-esittely

Lue myös