d-md-none
Siirry pääsisältöön

Meet the Chef: Markus Lamberg Más

”Aloitin Scandic-ravintoloissa 6 vuotta sitten Tampereella ravintola Stationissa vuoropäällikkönä. Tein siellä töitä 3,5 vuotta kunne Simonkenttä haki keittiöpäällikköä. Ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja sain paikan. Olen työskennellyt täällä nyt kaksi vuotta, josta alkuaika kului mittavan remontin keskellä. Viime lokakuussa avasimme Más-ravintolan, jonka menussa näkyy vahvasti kädenjälkeni. Mielestäni lopputulos on hyvä, sillä pidän espanjalaisesta keittiöstä, josta löytyy runsaasti makua ja lämpöä. Aivan kuten heidän tavasta ruokailla ja seurustella kiireettömästi yhdessä.ni

Kokkaaminen on aina ollut minun juttu. Olen tehnyt töitä veitsi tai kattila kädessä jo 20 vuotta ja tiesin jo 13-vuotiaana, että keittiö on minun maailmani. Tosin vanhempieni suuntaan oli hieman haasteita saada ajatus läpi.

Tässä työssä parasta on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen sekä se, että ammatissa ei ole koskaan valmis. Nautin siitä, minulla on rajaton mahdollisuus tehdä uutta ja erilaista. Kaikki on itsestä kiinni: jos yhteen juttuun leipääntyy, voi aina vaihtaa eri tyyliseen ravintolaan, jolloin avautuu ammatillisesti täysin uusi maailma.

Haen inspiraatiota työhön testaamalla ”naapuriravintoloita”. Lehdistä ja Instagramista ammentaa uusia ideoita, raaka-aineita ja trendejä. Yhdysvalloissa on myös muutama bloggaaja, joita seuraan aktiivisesti. Somella on siis työssä kehittymisen kannalta yllättävän iso rooli, sillä Suomi kulkee yhä pari vuotta jäljessä trendeistä.

Keittiössä tarvitaan ihmisiä, joilla on oikeanlainen asenne ja halua oppia, sillä arki on raakaa työtä ja kaukana tv:n kokkiohjelmien glamourista. Onneksi Másissa jokainen tyyppi on sellainen, jolta ei tipu kattila kädestä, kun kello tulee neljä.

Olen onnekas, että meillä on Másin keittiössä loistava tiimi. Sopiva sekoitus hulluutta ja halua tehdä ahkerasti töitä. Parasta on, että voimme yhdessä kehittää uusia juttuja ja ideoida uutta. Meillä on kansainvälinen porukka, josta löytyy ihmisiä Portugalista, Nepalista ja Unkarista. Jokainen tuo oman twistinsä keittiöön ja meillä on hyvä meininki. On ollut hienoa huomata, että porukka viettää jopa vapaa-aikaa yhdessä. Keittiössä tarvitaan ihmisiä, joilla on oikeanlainen asenne ja halua oppia, sillä arki on raakaa työtä ja kaukana tv:n kokkiohjelmien glamourista. Onneksi Másissa jokainen tyyppi on sellainen, jolta ei tipu kattila kädestä, kun kello tulee neljä”. 

Lue ravintola Más Toptaste-esittely

Lue myös