Más

Helsinki

/

Everybody dining

/

Tapas, Espanjalainen, Iberia

Ravintola Más - miksi lähtisit kotiin kun voit vielä jäädä?

Másin keittiö on insiproitunut Iberian niemimaan modernista keittiöstä, pohjoismaisesta ruokatyylistä ja lähellä tuotetuista laadukkaista raaka-aineista. - Keittiöfilosofiaamme kuvaa parhaiten Iberian niemimaa. Emme ole täysin espanjalainen, vaan makumaailman vivahteita löytyy Portugalista, Italiasta, Ranskasta ja Marokosta. Lämpö, aurinko, hedelmät ja mausteisuus kuvaavat keittiötämme, keittiömestari Markus Lamberg kertoo.

Ruokaisat tapakset, joissa maistuu lämpö

Másiin on helppo tulla isommallakin porukalla maistelemaan jaettavien tapas-annosten makuja yhdessä seurustellen. - Másin tapakset eivät ole prikulleen autenttisia, vaan olemme halunneet viedä ajatuksen klassisista tapaksista hieman pidemmälle ja luoda uutta. Perusajatuksena on runsas makumaailma ja lämpö. Raaka-aineista löytyy myös sesongin mukaan kotimaisia raaka-aineita, kuten puikulaperunaa ja nieriää Másin omalla twistillä. Perustapakset on hinnoiteltu kiinteähintaisiksi. Ne ovat myös todella ruokaisia, joten raavaampikin mies saa tapas-valikoimasta taatusti vatsansa täyteen.

Pääruuista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun - myös vegaanille. – Toki meiltä löytyy myös All Day-menu, jossa on perusklassikoita, kuten burgereita ja Ceasar-salaattia, sillä palvelemme myös hotellivieraita – lapsia unohtamatta. Jokainen löytää meiltä siis helposti oman suosikin. 

Lounasaikaan Más kattaa pöydän, joka koostuu keitosta, lämpimistä tapaksista ja salaateista. Hinta-laatu-suhde on kohdillaan.

Saisiko olla maatiaispossu Rotisserie-grillistä?

Másin erikoisuus on ennakkoon tilattava 8-kiloinen maatiaispossu, joka valmistetaan Rotisserie-grillissä. Possu tuodaan pöydään näyttävästi vadilla, mikä on myös mainio ohjelmanumero seurueelle. Lamberg kertoo, että Rotisserie-grillissä lihat kypsyvät erittäin mehukkaiksi. Jos illallisen jälkeen haluaa nauttia vielä lasillisen, voi siirtyä joko Más-ravintolan Narinkkatorin suuntaan avautuvalle terassille, jossa on mukava seurata kaupunkielämän vilinää tai nousta Más Rooftop terassille, josta avautuvat upeat näkymät Helsingin kattojen ylle. – Yhteys meidän ja Mas Rooftop Terracen välillä toimii jo kivasti. Jos nauttii vaikkapa drinksuja kattoterassilla, meille on helppo tulla nauttimaan illallinen ja toisinpäin.

Some-ystävällisiä yksityiskohtia

Másin sisustus on viihtyisä pienintä yksityiskohtaa myöten. Pitkiä pöytiä, rauhallisia soppeja, kaunis värimaailma ja hauskoja yksityiskohtia kultaisine aterimineen ja pienine pussukoineen. – Olemme hyvin someystävällinen ravintola, sillä meiltä löytyy pieniä juttuja, joita ihmiset tykkäävät kuvata. Merkkaamme esimerkiksi pöytävaraukset kirjainpalikoilla, joiden kanssa ihmiset alkavat usein leikitellä pöydissä. Miljöö toimii hyvin myös juhlien järjestämiseen ja meillä onkin järjestetty jo lukuisia synttäreitä ja muita juhlia.

Aukioloajat

Illallinen: Ma-to 16:00-23:00, pe 16:00-00:00, la 14:00-00:00, su 16:00-22:00

Simonkatu 9, 00100 Helsinki

Chef

Markus Lamberg

"Aloitin Scandic-ravintoloissa 6 vuotta sitten Tampereella ravintola Stationissa vuoropäällikkönä. Tein siellä töitä 3,5 vuotta kunne Simonkenttä haki keittiöpäällikköä. Ajattelin kokeilla kepillä jäätä ja sain paikan. Olen työskennellyt täällä nyt kaksi vuotta, josta alkuaika kului mittavan remontin keskellä. Viime lokakuussa avasimme Más-ravintolan, jonka menussa näkyy vahvasti kädenjälkeni. Mielestäni lopputulos on hyvä, sillä pidän espanjalaisesta keittiöstä, josta löytyy runsaasti makua ja lämpöä. Aivan kuten heidän tavasta ruokailla ja seurustella kiireettömästi yhdessä.ni

Kokkaaminen on aina ollut minun juttu. Olen tehnyt töitä veitsi tai kattila kädessä jo 20 vuotta ja tiesin jo 13-vuotiaana, että keittiö on minun maailmani. Tosin vanhempieni suuntaan oli hieman haasteita saada ajatus läpi.

Tässä työssä parasta on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen sekä se, että ammatissa ei ole koskaan valmis. Nautin siitä, minulla on rajaton mahdollisuus tehdä uutta ja erilaista. Kaikki on itsestä kiinni: jos yhteen juttuun leipääntyy, voi aina vaihtaa eri tyyliseen ravintolaan, jolloin avautuu ammatillisesti täysin uusi maailma.

Haen inspiraatiota työhön testaamalla ”naapuriravintoloita”. Lehdistä ja Instagramista ammentaa uusia ideoita, raaka-aineita ja trendejä. Yhdysvalloissa on myös muutama bloggaaja, joita seuraan aktiivisesti. Somella on siis työssä kehittymisen kannalta yllättävän iso rooli, sillä Suomi kulkee yhä pari vuotta jäljessä trendeistä.

Keittiössä tarvitaan ihmisiä, joilla on oikeanlainen asenne ja halua oppia, sillä arki on raakaa työtä ja kaukana tv:n kokkiohjelmien glamourista. Onneksi Másissa jokainen tyyppi on sellainen, jolta ei tipu kattila kädestä, kun kello tulee neljä.

Olen onnekas, että meillä on Másin keittiössä loistava tiimi. Sopiva sekoitus hulluutta ja halua tehdä ahkerasti töitä. Parasta on, että voimme yhdessä kehittää uusia juttuja ja ideoida uutta. Meillä on kansainvälinen porukka, josta löytyy ihmisiä Portugalista, Nepalista ja Unkarista. Jokainen tuo oman twistinsä keittiöön ja meillä on hyvä meininki. On ollut hienoa huomata, että porukka viettää jopa vapaa-aikaa yhdessä. Keittiössä tarvitaan ihmisiä, joilla on oikeanlainen asenne ja halua oppia, sillä arki on raakaa työtä ja kaukana tv:n kokkiohjelmien glamourista. Onneksi Másissa jokainen tyyppi on sellainen, jolta ei tipu kattila kädestä, kun kello tulee neljä". 

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Simonkatu 9, 00100 Helsinki