d-md-none
Siirry pääsisältöön

Meet the Chef: Juho Suhonen Ravintola Haltia

Opiskelin Hämeenlinnassa tuotekehitysinsinööriksi, mutta en valmistunut koskaan, sillä insinöörin hommat eivät loppupeleissä sytyttäneet. Käsillä tekeminen on ollut minulle aina tärkeää, joten mietin, lähteäkö opiskelemaan puuseppä artesaaniksi vaiko kokiksi ja päädyin Omnian kokkikouluun. Ruoka on ollut aina sydäntä lähellä. 

Työssä parasta on tekemisen meininki ja vaihtelu. Olen ollut jo pitkään kiinnostunut villiruuasta ja Haltiassa on hienoa se, että pääsen toteuttamaan kiinnostuksenkohteitani käytännössä. Tällä hetkellä olen innostunut myös avotulella kokkailusta. 

Oma ruokafilosofiani nojaa puhtaisiin, kotimaisiin raaka-aineisiin ja luonnosta kumpuavaan ruokaan. Aidot maut ovat minulle tärkeitä, enkä halua peittää raaka-aineen makua mausteilla. Tykkään tehdä ronskia, rustiikkia safkaa, mikä sekin toimii hienosti täällä Haltiassa – maalla kun ollaan!

Meillä on hyvä keittiötiimi ja pyrin johtamaan orkesteria rennolla otteella.

Haen inspiraatiota työhön tutkimalla vaikkapa vanhoja keittokirjoja, sillä minulla on viime aikoina virinnyt kiinnostus perinneruokiin. Sain juuri käsiini mummoni vanhan 1940-luvun keittokirjan, jota on hauska pläräillä.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Villiyrttejä niiden maun vuoksi eli karhunlaukkaa ja saksankirveliä, jota ei kasva ihan joka paikassa.

Lue ravintola Haltian Toptaste-esittely

Lue myös