Ravintola Haltia

Espoo

/

Everybody dining

/

Suomalainen

Luonnonläheinen Ravintola Haltia sijaitsee Espoossa, ja sen upeat maisemaikkunat avautuvat kansallispuiston maisemiin Nuuksion Pitkäjärvelle.

Tarjoamme kotimaisista, puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa sekä kauden makuja. Kahvilan puolelta löytyvät tuoreet suolaiset ja makeat herkut. 

Keväästä pitkälle syksyyn avoinna oleva 70 -paikkainen terassimme tarjoaa ihanteellisen lounasympäristön tai kahvihetken jollaisesta kaupungissa voi vain haaveilla. Haltiaan kannattaa siis tulla nauttimaan vaikkapa kahvikupposesta tai viinilasillisesta upean maiseman äärellä.

Haltian ruokatarjonta painottuu Luonto lautasella -pitopöytälounaaseen, joka ammentaa aineksia, makua ja ulkonäköä ympäröivästä luonnosta. - Käytämme paljon villiyrttejä, joita keräämme Haltia Luontokeskuksen omalta tontilta. Olemme etuoikeutetussa asemassa, sillä muutaman sadan metrin säteeltä löytyy helposti ainakin kymmentä perusvilliyrttiä. Siitä ajatus villiyrtteihin aikanaan lähtikin, keittiömestari Juho Suhonen kertoo.

Iltaisin Haltiassa on tarjolla myös iltamenu ja kahvila palvelee aamusta iltaan.

Käsityötä puhtaimmillaan

Haltian keittiön ruokafilosofian ydin on Suhosen mukaan puhtaissa raaka-aineissa ja käsityössä. - Kaikki tehdään alusta loppuun saakka itse. Pyrimme hyödyntämään keittiössämme kotimaisten tuottajien raaka-aineita ja käytämme myös paljon luomutuotteita. Kaikki viljatuotteet ovat olleet jo pitkään luomua ja nyt luomu ulottuu jopa maitoon ja kananmuniin.

Villiyrteistä Suhonen mainitsee mm. kerkät, nokkosen, mesiangervon ja kallioimarteen, joita käytetään ruokalistalla sesongin mukaan. – Eikä sovi unohtaa sieniä, marjoja, havuja, koivunlehtiä ja horsmia, sillä meillähän on ruoka-aitta aivan vieressä. Luonnosta saadut raaka-aineet ovat keittiömme inspiraationlähde - luonnon keskellä kun ollaan!

Kokouksia ja koulutuksia

Haltian kokoustiloja hyödyntävät usein yritysasiakkaat ja ryhmät, joille keittiö valmistaa tarjoilut aamupaloista illallisiin.

Ravintolatarjonnan lisäksi järjestetään mm. villiyrttikoulutuksia, joiden yhteyteen järjestetään maistelumenu kodalla. - Aina kun teemme ulkoilmatapahtumia, pyrimme kokkaamaan avotulella.

Aukioloajat:

Lounas

Ma-Pe klo 11-15 

La-Su klo 12-16 

Iltamenu

Ma-Pe klo 15-18 

La-Su klo 16-18 

2.-24.6. Pe & La klo 22 asti

Osoite:

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

Chef

Juho Suhonen

”Opiskelin Hämeenlinnassa tuotekehitysinsinööriksi, mutta en valmistunut koskaan, sillä insinöörin hommat eivät loppupeleissä sytyttäneet. Käsillä tekeminen on ollut minulle aina tärkeää, joten mietin, lähteäkö opiskelemaan puuseppä artesaaniksi vaiko kokiksi ja päädyin Omnian kokkikouluun. Ruoka on ollut aina sydäntä lähellä. 

Työssä parasta on tekemisen meininki ja vaihtelu. Olen ollut jo pitkään kiinnostunut villiruuasta ja Haltiassa on hienoa se, että pääsen toteuttamaan kiinnostuksenkohteitani käytännössä. Tällä hetkellä olen innostunut myös avotulella kokkailusta. 

Oma ruokafilosofiani nojaa puhtaisiin, kotimaisiin raaka-aineisiin ja luonnosta kumpuavaan ruokaan. Aidot maut ovat minulle tärkeitä, enkä halua peittää raaka-aineen makua mausteilla. Tykkään tehdä ronskia, rustiikkia safkaa, mikä sekin toimii hienosti täällä Haltiassa – maalla kun ollaan!

Meillä on hyvä keittiötiimi ja pyrin johtamaan orkesteria rennolla otteella.

Haen inspiraatiota työhön tutkimalla vaikkapa vanhoja keittokirjoja, sillä minulla on viime aikoina virinnyt kiinnostus perinneruokiin. Sain juuri käsiini mummoni vanhan 1940-luvun keittokirjan, jota on hauska pläräillä.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Villiyrttejä niiden maun vuoksi eli karhunlaukkaa ja saksankirveliä, jota ei kasva ihan joka paikassa.

Ravintolan kuvagalleria

Liity Toptaste Klubiin!

Osoite:

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo