Siirry pääsisältöön

Madison Gastro & Wine yhdistää amerikkalaisen ja skandinaavisen makumaailman

Istahdamme piristävin värien sisustettuun ravintolaan kauppakeskus Ainoan kolmannen kerroksen ravintolamaailmassa. Pöydät ovat marmoria ja kalusteet on verhoiltu kepeällä pinkillä ja petroolinsinisellä sametilla. Ravintoloitsija Katja Arpré kertoo valinneensa kaikki kalusteet itse. Pääsemme maistelemaan Katjan suosikkiannoksia heidän illallismenustaan. Ennen ruoan saapumista ehdimme kuitenkin jututtaa ravintoloitsijaa hetken.

Kuten mainittu, yrittäjien yhteinen taival alkoi ruokarekasta, joilla kierrettiin festareita aina Ruisrockista Lauttasaaressa järjestettävään Uivaan. Konsepti tuntui toimivalta: asiakkaat maksoivat mielellään annoksesta hieman enemmän, kun tarjolla oli ravintolatasoista ruokaa. Ruokarekan lisäksi toimeliaat yrittäjät huomasivat markkinaraon kaupan valmisruokien valikoimassa ja niinpä he kehittivät oman markettituotteen, Quikies Buddha Bowlin. Katjan mukaan annos on yhdistelmä skandipesulla raikastettuja amerikkalaisia makuja.

Sama idea toteutuu myös Madison Gastro & Winessa. Katjan näkemys on, että aika moni ravintola on hurahtanut Aasiafuusioon ja he halusivat lähteä eri tielle. Amerikkalaisia ja englatilaisia ruokabloggaajia ja -lehtiä ahkerasti seuraava Katja innostuu itse amerikkalaisesta keittiöstä ja halusi ravintolan yhdistävän skandinaavisia ja läntisen maailman makuja. Kun visio ravintolasta oli selvillä, oli aika alkaa rakentamaan amerikkalaista unelmaa Tapiolaan.

Viime syksynä alkoi pari kuukautta intensiivistä työtä kestänyt Madisonin rakennus. Keittiö valmistui vain kaksi iltaa ennen avajaisia, jonka jälkeen tiimi misasi ensimmäistä menua kellon ympäri. Rehkiminen kuitenkin kannatti, sillä perheelle ja ystäville järjestetyt VIP-avajaiset olivat menestys ja ravintola oli valmis vastaanottamaan alkavan pikkujoulukauden.

Matkaan on mahtunut myös pieniä töyssyjä. Ensimmäisestä menusta oli palautteen perusteella huokunut se, että se oli kolmen kokin suunnittelema – asiakkaat jäivät kaipaamaan kunnon pihviä ja kalaa. Palaute otettiin vastaan vakavasti ja tammikuussa vaihtunutta uutta menua viilattiin asiakaslähtöisemmäksi ja helpommin lähestyttäväksi. Ja kyllä, listalta löytyy pihviä ja kalaa. Menu uusitaan noin 3 kuukauden välein ja sen halutaan sisältävän moderneja klassikkoja.

Ruokien lisäksi juomapuoleen on panostettu. Katjan isä on ollut viinin maahantuoja ja se näkyy myös tyttären innostuksessa viinejä kohtaan. Näin ollen Madisonissa halutaan esitellä asiakkaille yllätyksellisiä viinejä pieniltä tuottajilta, joita ei ole muualla maisteltavissa. Myös cocktailmenu mietitään tarkkaan: listalla on muutamia seosongin mukaisia cocktaileja vanhoja klassikoita unohtamatta.

Illallinen testissä

Ensimmäisenä meille kannettiin alkuruoaksi tonnikalacarpaccio, joka tarjoiltiin inkiväärimajoneesin ja veriappelsiinsorbetin kera. Yhdistelmä oli raikas ja yllättävä!

Tonnikalacarpaccio
Tonnikalacarpaccio

Pääruokia saimme maisteltavaksi kahta erilaista. Ensin vuorossa oli maa-artisokkarisotto, jonka päälle oli viipaloitu kyyhkyn rintaa ja ripoteltu punajuurisipsejä. Eteenkin risotto oli taivaallista ja se oli myös Katjan henkilökohtainen lemppari ja suositus listalta.

Maa-artisokkarisotto ja kyyhky
Maa-artisokkarisotto ja kyyhky

Toisena annoksena testasimme siikaa ja mature cheddarilla maustettua polentaa. Siian kanssa saimme nautittavaksemme lasilliset rieslingiä.

Siikaa ja polentaa
Siikaa ja polentaa

Ateria päättyi Irish Coffee Pavlovaan, joka oli yhdistelmä rapeaa marenkia ja irish coffee-jäätelöä. Annosta piristi mustaherukkahillo, mantelit ja syötävät kukat. Pavlovan kanssa tarjoiltu jälkiruokaviini oli myös nappivalinta.

Irish coffee pavlova
Irish coffee pavlova

Madisonissa on kolme valmiiksi rakennettua menua, mutta annokset on saatavilla myös à la carten puolelta. Myös vegaaninen menu löytyy. Kolmen ruokalajin menu kustantaa 39-42 euroa ja viineineen kokonaisuus on kohtuulliset 59-65 euroa.

Koska ravintolan cocktailit saivat Katjalta kehuja, maistoimme myös ravintoloitsijan omaa suosikkia, New York Souria, johon oli punaviinin sijaan lorautettu portviiniä. Cocktail olisi itsessään jo hyvä jälkiruoka!

Saisiko olla lounasta tai brunssia?

Madison Gastro & Wineen pääset tutustumaan mutkattomasti myös lounaalla ja brunssilla. Lounasta tarjoillaan arkisin kello 11-15 ja saatavilla on keittolounas (9 €), lounasbuffet (10,50€) ja kolmen ruokalajin lounas (20 €).  

Viikonloppuisin Madisonissa nautitaan runsaasta brunssista: lauantaisin 11-17 ja sunnuntaisin 12-18. Katjan rakkaus aamupalaa kohtaan (ja tausta Hilttonilta) näkyy selvästi brunssin laajassa valikoimassa. Tarjolla on muun muassa salaattipöytä, juustoja, bageleita, croissantteja, jälkkäribuffa macaronseineen, kalaa, leikkeleitä, toast skagenia, hedelmäsalaattia, piiraita ja vegaanista chiapuuroa. Lämpimän ruoan ystävää ei myöskään ole unohdettu: valittavana on makkarapannua, grillikylkeä, mac & cheeseä, pekonia, munamuffineita, röstiperunaa ja seitania arrabiata. Brunssi toki elää myös sesongin mukana.

Brunssin normaalihinta on 24,90 €, mutta maaliskuun loppuun asti Madisonissa on voimassa herkullinen tarjous: tuo mukanasi kolme kaveria, niin kaikki neljä saavat brunssin alennettuun hintaan 20€/henkilö.  

Kipaise siis Madison Gastro & Wineen mikäli haluat nauttia arkilounasta, aloittaa viikonlopun brunssilla tai tehdä vaikutuksen bisneskumppaniin tai treffiseuralaiseen!

Lue myös