Siirry pääsisältöön

Levin King Crab Housessa on tarjolla tuoretta kuningasrapua ympäri vuoden!

VARAA PÖYTÄ

King Crab Housen norjalaiset omistajat Håkon ja Toini Karlsen pyörittävät kuningasraputehtaita Pohjois-Norjassa Indre Billefjordissa ja Repvågissa, missä he ostavat kuningasrapua suoraan paikallisilta pienkalastajilta. Kuningasravulla on erittäin suuri kysyntä, ja suurin osa kuningasravuista myydään Aasiaan. Pieni osa ravuista kuitenkin päätyy ravintola King Crab Houseen Leville, jonka ansiosta se pystyy tarjoamaan ainoana ravintolana Suomessa tuoretta kuningasrapua ympäri vuoden. 

Kuvassa Lenita Karlsen, Jouni Laitila, Håkon Karlsen ja Shari Karlsen. Lenita ja Shari ovat Håkonin ja Toinin tyttäret ja vastaavat tuotannosta tehtaalla.

Runsaasti levinnyt kuningasrapu on aiheuttanut paljon tuhoja meressä, joten kuningasrapujen pyytäminen on myös ekoteko, joka pitää yllä meren luonnollista tasapainoa. Ravut pyydetään mertojen avulla merenpohjasta, pyydyksin, jotka eivät vahingoita muuta meren kasvustoa. Vastuullisuus on selkeästi kantava teema ravintola King Crab Housen toiminnassa. Ravintolassa ei käytetä lainkaan tehotuotettua lihaa, vaan suositaan kuningasrapujen lisäksi paikallista riistaa ja luonnon omia raaka-aineita, kuten marjoja, sieniä ja villiyrttejä.

Aktisiin makuihin erikoistuneena kalaravintolana King Crab House pyrkii toimintamalleihin, joissa pohjoinen luonto säilyisi monipuolisena myös tuleville sukupolville.

 Teksti: Erika Kaipainen

Katso myös King Crab Housen ravintolasivu.

VARAA PÖYTÄ

Lue myös