d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kauppakeskus Lauttiksessa syödään hyvin

Lauttasaareen avautui vihdoin kauan odotettu kauppakeskus Lauttis. Lauttiksen avajaiset olivat varsinainen ruokafestivaali. Tapahtuma olisi vaatinut useamman päivän paastoa, sen verran paljon ruokaa oli tarjolla. Meistä piti huolta kauppakeskuksen liikkeiden lisäksi Willitomaatti Catering, Finlandia Caviar sekä Taittinger

Olen hyvin kiitollinen kauppakeskusten monipuolistuvasta ravintola- ja kahvilatarjonnasta. Pelkät sotkuiset hampparipaikat lattialla kylpevine ranskalaisineen ovat enää huono muisto. Omalle lautaselle päätyy kauppakeskuksissa yleisimmin salaatteja, sushia, laadukasta pizzaa sekä kahviloiden herkkuja. Niin tälläkin kertaa.

Lauttiksesta löytyy ainakin nämä ravintolat ja kahvilat:  Keisari, Salaattiasema, Jungle Juice Bar, Pizzarium, Hanko Sushi, Espresso House ja Wayne’s Coffee. Varsinkin muutama näistä kolahti kovastikin.

Salaattiasemalla lataat itsesi energialla. Keho ja mieli kiittää.” Mainoslause ei jäänyt tyhjäksi, vaan se lunastaa lupaukset täysin. Pidin oikeastaan kaikesta: sisustuksesta, logosta ja ennen kaikkea tuotteista sekä ideologiasta. Omat kasvisruokaan suuntautuvat mieltymykseni vaikuttavat tähän toki paljon. 

Nämä detox-mehut olivat I H A N I A. Itse en detoxia enää yhden kerran kokeilun jälkeen aio toistaa, mutta voi juku nämä mehut ovat hyviä. Salaatit kuulostivat myös siltä, että tänne tulen palaamaan. Taatusti.

Ananas, omena, sitruuna, porkkana ja inkivääri. What’s there not to like!

Heillä on myynnissä myös pakastekuivattuja punajuuria ja marjoja. Sopii täydellisesti salaatteihin ja leivontaan. 

Jungle Juice Barin smoothiet ovat enemmän kuin tuttuja. Killer Bee, Green Frog and Vadelmavalas tarttuu mukaan useamman kerran kuussa. Ei lisäaineita, vain luonnon parhaat palat. Toimii joka kerta.

Eikä tarvitse säikähtää, Lauttiksessa on ruokaa myös tuhdimpaan makuun. Pizzariumin pizzavalikoima tuntui hengästyttävältä. Oma kasvispizzani sisälsi muun muassa artisokkaa, yrttejä ja mozzarellaa. Todennäköisesti myös ison tujauksen chiliä, sillä pizzassa oli kunnolla potkua. 

Lauttiksen ruokapaikoista haluan nostaa vielä viimeisenä esiin Leipomo Keisarin. En varsinaisesti ole pullahiiri, mutta nämä herkut suorastaan vaativat maistamaan useampaakin sorttia. Ostoskoriin kannattaa poimia ainakin mehevän kosteaa toscakakkua ja sahramipullaa. Jäi harmittamaan, että en ostanut näitä kotiin. Kaikki on kotimaista, kakut leivotaan Helsingissä Sörnäisissä. Iso peukku suomalaisuudelle.

Avajaisissa oli mukana myös Willitomaatti Catering, joka oli suunnitellut illan menun lauttasaarelaisittain: merelliseksi, värikkääksi ja raikkaaksi. Kalan ystävän unelmalautaselta löytyi mm. mätiä, lohta, ahventa, katkarapuja ja pikkelöityjä kanttarelleja. 

Jututin hetken Willitomaatti Cateringin keittiömestari Jussi Peisaa, jonka luotsaamana ravintola voitti Evento Awardseissa Vuoden catering-yritys -palkinnon. Jussi analysoi voiton johtuvan heidän tarkasta laadusta, käsityöläisyydestä sekä siitä, että asiakkaan toiveet ei vain toteuteta vaan ne ylitetään. Jussi paljastui myös kovaksi työntekijäksi, hän on hoitanut vuoden sisällä noin 200 tilaisuutta. Ota tästä korvamerkki, mikäli suunnittelet häitä tai muita tapahtumia!

Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli laajempi kirjo etnisiä ravintoloita. Mutta ei Lauttiksesta nälkäisenä tarvitse lähteä, se on selvää.

Tätä kirjoittaessani nousee hymy pintaan – syöminen on kerrassaan ihanaa.  

– Reetta

Lue myös