Blogi

Suolan viettelys - Finlandia 100 kaviaari

Ravintola Finlandia Caviar lanseerasi uutuustuotteensa Finladia 100 kaviaari viime keskiviikkona. Toptaste oli ensimmäisten mukana tutustamassa suolaista makua pirskahtelevaan uutuuteen.

Kaviaaria, samppanjaa sekä ostereita. Aikamoinen keskiviikkoilta! Olin Toptasten edustajana paikalla Finlandia 100 kaviaarin lanseeraustilaisuudessa ravintola Finlandia Caviarissa.

Pieni ja tyylikäs restaurant & shop sijaitsee Helsingin Etelärannassa. Ravintola on ihastuttanut niin paikallisia kuin turisteja jo kolmen vuoden ajan. Keskiviikkoiltana paikalle ahtautui useamman kymmenen ihmisen joukko, myös julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Tilaa oli vähän, mutta makuja senkin edestä.

Finlandia 100 kaviaari on siperian- ja amurinsammen risteymästä. Lajikkeelle tyypillistä on vahva merellisyys, suolaisuus ja pehmeä, hieman kermainen jälkimaku. Kaviaari on erityisen voimakkaan makuinen, mikä toimi hyvin muiden komponenttien kanssa, sillä se ei jäänyt muiden annosten makujen alle. Illan päätähteen tutustuttiin yhdessä ostereiden, paahtoleivän ja tryffelivoin sekä smetanan ja viiriäisen munan kanssa. Ranskalaiset Fin de Claire -osterit maistuivat aidosti raikkaalle merelle. Kooksi oli valikoitunut numero kaksi, joten annos ei tuntunut liian suurelle. Jälkimaku yhdessä kaviaarin kanssa oli suolainen. Niin suolainen, että se pääsi yllättämään. Omaan makuuni suolaisuutta oli ripauksen liikaa. Tunne tosin pehmeni ensimmäisen samppanjasiemauksen jälkeen. Ilahduin suuresti huomatessani samppanjan olevan Taittingeria, joka on yksi suosikeistani. 


Paahtoleivän, kaviaarin ja tryffelivoin paahteinen, runsaan voinen ja suolainen maku ihastutti syvästi. Myönnän syöneeni useamman kuin neljä. Paahtoleipä-kaviaaripala tarjoiltiin Belugan, jalon venäläisvodkan kanssa. Vodka voi ajatuksena tuntua keskiviikkoiltaan erikoiselle, mutta voi kyllä kannatti. Pehmein ja silkkisin vodka, jota olen maistanut.

Silmät tuikkivat myös kaviaari-smetana-viiriäisen muna-yhdistelmän kohdalla. Erilaisia rakenteita, täyteläisiä makuja ja rutkasti suolaisuutta. Yksinkertaisesti ihanaa.

Mikäli kaviaari on uusi tuttavuus, kannattaa kerätä 3 hengen porukka ja valita maistelusetti. Henkilökunta kertoo mielellään kaviaarien eroista paikan päällä. Hintakin on jaettaessa enemmän kuin kohtuullinen. Ravintolasta saa ostettua kotiin tai kaverille lahjaksi kaviaarin lisäksi muun muassa suomalaista mätiä.


 Palvelu on ehdottomasti paikan ykkösvaltti laadukkaiden tuotteiden ohella. Ravintolaa pyörittää Valeria Hirvonen sekä hänen poikansa Kirill. Kokemusta parivaljakolta löytyy, kalan parissa vuosikymmeniä on kertynyt jo kaksi. Kaksikko suunnittelee kokemukseensa pohjaten itse kaikki ravintolassa tarjoiltavat annokset. Innostus ja intohimo merenherkkuihin näkyy sekä kaksikon kasvoilta että asiakkaan lautasella.    

Liity Toptaste Klubiin!