Siirry pääsisältöön

Kuningasravun ympärivuotinen sesonki löytyy Levin King Crab Housesta

VARAA PÖYTÄ

Yli 15 vuotta sitten Jouni Laitila kävi hakemassa kolmen vuoden oppia kuningasravun käsittelyyn Norjasta. Aika Norjassa opetti Laitilalle arktisten merikalojen kirjosta ja käsittelystä mittaamattomasti. Into kuningasrapuun, valtamerikaloihin ja muihin mereneläviin jäi kytemään, ja kun paikka King Crab Housesta oli tarjolla, Laitila lähti keittiön riveihin kokkaamaan. Kahdeksassa vuodessa Laitila pyörittää ravintolaa keittiömestarina ja osakkaana.

King Crab House erottuu edukseen kuningasravun volyymillä

Suomessa rapu mielletään kausisidonnaiseksi tuotteeksi, mutta King Crab Housella on jalostamonsa Pohjois-Norjassa, jossa ravustuskausi jatkuu Nordkappin niemen länsipuolella ympäri vuoden. – Meillä saatetaan myydä rapua 30 kiloa päivässä. Teemme toistoa niin paljon, että opimme tuotteesta ja käsittelystä paljon, Laitila summaa menestystä ravintolan takana.

Joulun ja uuden vuoden King Crab Housen menuun on niin ikään lähdetty kala edellä. Elämysmenujen tarkoituksena on antaa keittiön innovoida ja nostaa parhaimmillaan sesongissa olevia tuotteita asiakkaiden saataville. Joulumenusta löytyy kalalajitelman lisäksi mm. kuningasrapukeittoa ja poron filettä. Uutena vuonna osterit, matsutake, turska, hilla ja tietenkin itse kuningasrapu näyttelevät pääosaa. Kasvissyöjänkään ei tarvitse jäädä nälkäiseksi, sillä siitä pitää huolen keltajuuripihvi ja mädinomainen merilevävalmiste Cavi-art.

cavi art

Laitilalta kysellään usein milloin ravintola saa jatkoa esimerkiksi Helsinkiin. – Lähdemme laajentumaan pääkaupungin suuntaan jossain vaiheessa. Täällä pohjoisessa kuitenkin olemme hyvin lähellä raaka-aineita ja aloitamme laajentumisen täältä, Laitila toteaa tyytyväisenä.

Viinit on lyöty yhteen menuun sopivaksi. Taustalla ravintolapäällikön Ina Hammarbergin läheinen yhteys tuottajien tiloille.

Lue myös King Crab Housen ravintolanesittely.

VARAA PÖYTÄ

Lue myös