d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kalifornian tuulet puhaltavat Helsingin Unioninkadulla

VARAA PÖYTÄ

– Yleinen mielikuva Kalifornian keittiöstä tuo mieleen surf and turf -annokset, jättiravut ja muut meren herkut, toteaa General Manager Janne Ant-Wuorinen

– Meillä asia nähdään laajemmin: Yhdysvaltojen länsirannikon ruokamaailma on luultua rikkaampi. Makuvivahteita tuo alueen rikas etninen ja kulttuurinen pohja, rannikolla asuu merkittävä määrä Latinalaisesta Amerikasta ja Aasiasta peräisin olevia väestöryhmiä.

Ant-Wuorisen mukaan Versionin makutarjonta onkin persoonallinen kooste lähes koko maailman gastronomiasta. Aitoa kansainvälisyyttä tuo myös henkilöstö: esimerkiksi keittiömestari on Australiasta ja ravintolapäällikkö Espanjasta.

Perheen kanssa aamiaiselle

Versionin lounaslistan ytimessä on kasvis-, liha- ja kalapainotteiset bowlit. Listalta löytyy toki muitakin vaihtoehtoja, joista lounasvieraiden suosiossa on erityisesti perjantaisin Version-burger. Keittiön puuhiiligrilli takaa autenttiset maut.

– Varsinainen hittituotteemme on kuitenkin ”slow breakfast”, joka on auki viikonloppuisin kello kahteen asti. Kun hintakin on saatu pidettyä kohtuullisena, tämän vaihtoehdon ovat löytäneet monet lähikortteleiden perheet.

Iltatarjonnasta Ant-Wuorinen nostaa esiin erityisesti keittiömestarin maistelumenun, joka kuuluu tilatuimpien annosten joukkoon.

Cocktailbaari vetää kaupunkilaisia

Maailman parhaat cocktailbaarit löytyvät yleensä hotelleiden suojista. Myös Version Drinkery tähtää kaupungin huippubaarien joukkoon. 

– Baarissa olemme miettineet monet klassikkodrinkit uudelleen. Hyvänä esimerkkinä tästä on  Aperol Slush, jossa tutusta Aperolista on muokattu jäähileinen versio.

– Satsaamme myös maan laajimpaan kalifornialaisten viinien valikoimaan. Luonnollisesti listalta löytyy kuitenkin myös eurooppalaiset klassikkoviinit niitä haluavalle.

Lähiseudun asukkaat ovatkin löytäneet Versionin Drinkeryn mm. viihtyisänä alkudrinkkipaikkana ennen illan muihin rientoihin siirtymistä. 

Ovi on auki ja Ant-Wuorinen toivottaa niin kantahelsinkiläiset kuin vieraat kauempaakin tervetulleiksi. 

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Katso myös Versionin ravintolaesittely

VARAA PÖYTÄ

Lue myös