Siirry pääsisältöön

Joseph Youssef vie Sandrot Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makujen äärelle

Sandro-ravintoloiden ruokafilosofia on aina ollut pohjoisafrikkalainen ja välimerellinen. Uusimman Sandron myötä sitä on selkeästi rajattu Välimeren Euroopan ulkopuolisiin ruokakulttuureihin aina Turkista Syyriaan ja Libanoniin, Egyptistä Marokkoon ja Tunisiaan. 

Sandrojen peräsimeen on astunut Top Chef -kilpailusta, blogikirjoituksistaan sekä Josen meze – Libanonin herkut -keittokirjastaan tuttu Joseph ”Jose” Youssef. Libanonilaissyntyinen monitaituri vannoo aitojen makujen, runsaiden annosten ja raaka-aineiden nimiin. 

Joseph ”Jose” Youssef

– Ruoassa pitää olla määrää, rehellisiä makuja, raffia rakennetta ja hallittua kaaosta. Tykkään, kun lautasella on keko makuja, mutta ruoan on oltava fiksua ja ajateltua, jotta kokonaisuus toimii, Youssef painottaa.

Citykäytävään on tuotu kokonaan uusi ilme marokkolaisvärityksineen, kalusteineen ja valaisimineen. Sama uudistus levittäytyy loppuvuoden ja ensi vuoden alun aikana läpi kaikkien Sandrojen, mutta uudistustyön ydin on ruoassa. Tarkoituksena on palauttaa Sandro alkuperäisten makujen ja klassikoiden pariin.

Autenttisia elämyksiä aina mausteista tuoksuihin

Sandrot ovat tulleet tunnetuksi monipuolisista buffet-tyylisistä lounaista, autenttisesta illallismenusta sekä rikkaista viikonloppubrunsseista. Elämyksen viimeistelevät mausteet ja tuoksut sekä marokkolaisessa savisessa tagine-ruukussa pöytään tuotavat annokset. Erityisiä ylpeyden aiheita ovat grillatut karitsavartaat, tiikeriravut sekä itse tehdyt jäätelöt. Viinit tulevat Lähi-idästä. Tarjolle tulee myös libanonilaisia viinejä, joita saa vain Sandrosta.

– Lähi-idän mauissa ei ole Aasialle tyypillistä polttavuutta, jota pitäisi hillitä. Maut ovat rikkaan mausteisia. Alun perin libanonilaisena minulle on selvää, että makujen pitää olla alueelle mahdollisimman uskollisia. Ruokia ei tehdä lähelle vaan täsmälleen. Lähtökohta on, että et saa näitä makuja kotona, Youssef lupaa.

Sandron annokset ovat kevyitä ja kasvispainotteista. Salaattipöytä on vegaaninen ja vegaaniset vaihtoehdot on helppo löytää myös läpi ruokalistan sekä suosituilta viikonloppubrunsseilta. Lounaan voi napata arkisin myös mukaan salaattipöydästä dippien ja talon leivän kera. Sandron spesialiteetteja ovat myös omat mausteiset jäätelöt, kuten maustepippurinen ja neilikkainen ras el hanout -suolakaramellijäätelö, appelsiini-kardemumma- sekä aprikoosi-kurkumajäätelö.

Kulmakioskista kulttuurien kohtauspaikaksi

Alun perin Sandro lähti liikkeelle kulmakioskista Helsingin Kalliossa. Kioskia vastapäätä syntyi vuonna 2012 ensimmäinen Sandro. Tällä hetkellä Sandroja on viisi: Citykäytävän lisäksi Helsingin Kampissa ja Kalliossa, Espoon Tapiolassa sekä Tampereen Ratinassa. Citykäytävän Sandron avaus synnytti ajatuksen omasta Sandro Shopista.

– Halusimme viedä Sandroa vielä askeleen lähemmäs vieraitamme. Mauillemme on ollut koko ajan kova kysyntä myös take awayna. Varsinkin klassikoksi nousseet sahramileipä ja dipit ovat olleet hittejä. Nyt näitä voi ostaa shopistamme jälkiruokia ja kakkuja myöten, Youssef iloitsee.

Citykäytävän Sandro toimii kahdessa kerroksessa. Katutason tarjonta on enemmän kahvilapainotteinen ja Sandro Shop toimii samassa yhteydessä. Yläkerrassa on 80-hengen ravintolasali sekä kävelykadulle avautuva terassi.

Youssef kutsuu henkilökuntaa Sandro Familyksi ja asiakkaita tervetulleiksi vieraiksi kotiin.

– Meillä on lähes 30 kansallisuutta töissä, pääosin maista, jotka edustavat ruokamme alkuperää. Idea on, että Sandron palvelu on luonnollista sekä lämmintä ja se nousee samasta kulttuurista kuin ruokamme – asiakas on kuin kutsuvieras kotonamme.

Sandro Citykäytävä
Kauppakeskus Citycenter
Kaivokatu 8, 00100 Helsinki

Avoinna:
ma–to klo 11–22
pe– la klo 11–23
Lounas arkisin klo 11–15

Lähde

Sandro on mukanan Toptasten Helsingin parhaat kasvisravintolat -listauksessa. Tutustu tästä listauksen muihin kasvisravintoloihin!

Lue myös