d-md-none
Siirry pääsisältöön

Hangon Makaronitehdas -ravintolan myynti kasvoi koronakesänä 40 prosenttia – ennätyspäivänä myytiin lähes 1000 pasta-annosta!

Hangon Makaronitehdas on tunnettu tuoreluomupastasta ja samppanjasta. Tänä kesänä keittiössä on ollut kaikkien aikojen kiire: Ennätyspäivänä valmistettiin 987 pasta-annosta. Makaronitehtaan myynti kasvoi ensimmäisenä koronakesänä 2020 peräti 40 prosenttia. Tänä kesänä kasvu on noin 20 prosentin luokkaa.Uusimpana hittinä listalla on Vongole-pasta, jossa on sydänsimpukkaa, valkosipulia, chiliä, valkoviiniä ja persiljaa.

Annos on myös kunnianosoitus ravintolan hallituksen jäsenenä toimineelle, viime helmikuussa menehtyneelle mainostoimistogurulle Ami Hasanille. 

-Ami toivoi, että tämä pasta pitäisi saada listalle. Hän oli tosi iloinen, kun se sitten listalle saatiin 

toimitusjohtaja Merja Rahkola-Toivanen

Hangon kesän suosio yllätti jopa kokeneen ravintoloitsijan. 

-Tämä on ollut ihan mieletön kesä. Kiitos siitä kuuluu kotimaan matkailijoille, jotka lähtivät eurojensa kanssa liikkeelle, eivätkä jääneet kotiin neljän seinän sisälle. Iso kiitos kuuluu myös Suomen ylivoimaisesti parhaimmalle henkilökunnalle, joka ymmärsi viruksen aiheuttamat haasteet ja jaksoi paiskia töitä kovassa helteessä päivästä toiseen. Makaronitehtaan asiakkaat olivat ennen koronaakin pääasiassa suomalaisia. Ulkomaiset asiakkaat ovat tulleet pääasiassa Virosta ja Ruotsista.

Classic Pizzassa myytiin 1038 pizzaa päivässä 

Classic Pizza on ollut koko kesän ajan täynnä lähes koko ajan ja jonoa on riittänyt pitkälle. Ravintola tekikin Hangon Regatan aikaan heinäkuisena lauantaina myyntiennätyksen: yhden päivän aikana myytiin 1038 pizzaa päivässä. -Se on kova luku, kun kaikki tehdään vielä alusta loppuun käsin samoin kuin Makaronitehtaassa.Ravintolan myynti on kasvanut koko 26-vuotisen historiansa aikana joka vuosi.

Rekrytointeja aikaistetaan ensi kesälle 

Mediassa on uutisoitu laajasti ravintoloiden vaikeuksista rekrytoida työntekijöitä. Huutavin pula on kokeista. Osa työntekijöistä on vaihtanut alaa ja osa on valinnut korvauksilla elämisen työnteon sijasta.  -Hallituksen ja viranomaisten sekava linja on lisännyt epävarmuutta ravintola-alalle järkyttävän paljon ja se näkyy työntekijöiden hakeutumisessa muille aloille. Aivan ensimmäiseksi pitäisi selventää, kuka päättää ja mistä asioista ja milloin. Tämä on iso yhteiskunnallinen ongelma.-Meidän onni on ollut se, että meillä on paljon jokakesäisiä työntekijöitä ja olemme saaneet kierrätettyä työntekijöitä muista ravintoloistamme. Koko työntekijätiimi on venynyt aivan valtavasti. Tiimityön tärkeys on korostunut erityisesti tänä kesänä, Rahkola-Toivanen kertoo ja lisää:-Ensi kesän rekrytointeja aikaistamme niin, että teemme ne jo tammi-helmikuussa ja loput viilaukset vielä huhtikuussa.  Hangon ensi kesä tulee olemaan aivan varmasti entistäkin suositumpi. Siihen meidän pitää varautua vieläkin aikaisemmin.

Ruokamatkailu kasvattaa Hanko-ilmiötä  

Merja Rahkola-Toivanen on toiminut Hangossa vuodesta 1992 lähtien. Mikä selittää Hangon suosion näinä päivinä? 

-Hangon saavutettavuus esimerkiksi Helsingistä on hyvä, se kestää vain 1,5 tuntia. Hangosta löytää ainutlaatuisen ympäristön, jonka kruunaavat luonto ja meri. Joka  puolella on ihana pikkukaupungin viehättävä charmi. Täällä voi muun muassa golfata, ratsastaa ja purjehtia. Ja mistä muualta näin pienestä paikasta löytyy näin hyviä ravintoloita, Rahkola-Toivanen kysyy ja kertoo kotimaisten ruokamatkailijoiden määrän lisääntyneen valtavasti. 

Ruokamatkailun suosio kasvaakin maailmanlaajuisesti kovaa vauhtia. Yhä useampi suomalainenkin valitsee kotimaan matkailukohteensa sen mukaan millainen ravintola- ja ruokakulttuuri paikassa on.Tämän kesän uutuutena Eckerö Line ja Viking Line järjestivät risteilyjä Hankoon. -Se oli varustamoilta innovatiivinen ja hieno hatunnoston arvoinen kokeilu. Risteilijöissä oli paljon ihmisiä, jotka eivät olleet käyneet koskaan aiemmin Hangossa. Moni sanoi, että aikoo ehdottomasti tulla tänne ensi kesänä uudestaan. Hangon Regatan aikaan tullut risteily nosti tosin vierailijamäärän niin suureksi, että ravintoloihin oli todella hankala päästä sisään.

Ravintolat auki myös talvisin? 

Makaronitehdas ja Classic Pizza -ravintolat sulkevat ovensa kesäkauden päätteeksi elokuun lopussa. Hangon supersuosio on saanut ravintoloitsijan pohtimaan ympärivuotista toimintaa Hangossa. Ravintolat toimivat Hangon Itäsatamassa vanhoissa makasiineissa, jotka Museovirasto on suojellut. -Täällä on yhä enemmän etätöitä tekeviä ihmisiä kakkos- tai kolmoskodeissaan myös talvella. Ravintoloiden pitäminen auki myös talviaikaan olisi meille iso investointi, mutta kyllä se voi olla mahdollista jo parin vuoden kuluttua. Hangon etuja on myös se, että täällä on nyt tekemisen meininki ja meillä on ponteva kaupunginjohtaja ja hyvät päättäjät, Merja Rahkola-Toivanen kehuu.

Toim huom! Makaronitehdan on äänestetty Toptasten lukijoiden toimesta Suomen parhaaksi pastapaikaksi!

Lue myös