d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras pasta

Päivitetty: 16.2.2023

1. Pizzeria Napoli

Pizzeria Napolin italialainen tunnelma on ihastuttanut jo vuosikymmenten ajan. Ravintola on Tampereen vanhin pizzeria, jonka laaja ruokalista yllättää monipuolisuudellaan ja pizzojen lisäksi ravintola tarjoilee monenmoisia perinteisiä kuin erikoisempiakin pasta-annoksia.

Aleksanterinkatu 31, Tampere

2. La Famiglia

Little Italy keskellä Helsinkiä! La Famigliassa pääsee nauttimaan amerikanitalialaisista annoksista kodikkaassa miljöössä, jossa ruudulliset pöytäliinat ja perhepotretit ovat tuttuja elokuvista ja New Yorkin Little Italy -kaupunginosasta.

Ravintola on suljettu remontin takia. Ovet avataan jälleen maaliskuun lopulla!

Keskuskatu 3, Helsinki

3. Mamma Maria

Kuva: Mamma Maria.

Aito italialainen pastaravintola Lahden sydämestä jo vuodesta 1995!

”Olemme tarjonneet italialaista ruokaa isoäidin keittiöstä jo vuodesta 1995! Meille isoäidin keittiö tarkoittaa laadukasta ruokaa mahdollisimman aidoista italialaisista raaka-aineista.” 

Vapaudenkatu 10, Lahti

4. Rosso

Rosso on suomalaisten oma italialainen ravintola, joka tarjoaa paikan iloiselle yhdessäololle. Pöytään katetaan antipastoja, maukkaita pizzoja – unohtamatta moderneja pastaklassikoita, ihania viinejä ja herkullisia jälkiruokia. Rosso ravintoloita on 22 kappaletta ympäri Suomea.

5. Spaghetteria

Spaghetteria – Italian Eatery! Spaghetteriassa pääosassa ovat runsaat spagetit ja ruokaisat salaatit.

 • Spaghetteria Espoo: Piispansilta 11, Espoo
 • Spaghetteria Kaari: Kantelettarentie 1, Helsinki
 • Spaghetteria Jumbo: Vantaanportinkatu 3, Vantaa

6. Makaronitehdas, Helsinki, Espoo, Vantaa ja Hanko

Kuva: Makaronitehdas.

Makaronitehdas tarjoaa alusta loppuun asti omassa keittiössä käsin valmistettuja, herkullisia tuorepastaruokia.

”Annoksemme henkivät makuja ja aromeja maailmalta, sillä olemme aina olleet kiinnostuneita, millaisia elämyksiä on mahdollista luoda ruokailijoille yhdistämällä tuttuja juttuja kaukomaiden keittiöiden vaikutteisiin. Herkullisen ruoan lisäksi tarjoamme laadukkaan viinivalikoiman, osaavan ja ystävällisen palvelun ja viihtyisän ravintolamiljöön.”

Makaronitehdas -ravintolat löydät kauppakeskuksista: Forum, Redi, Ainoa, Iso Omena ja Jumbo sekä kesällä Hangon Itäsatamasta.

7. Vapiano

Vapianon ruokalista koostuu italialaisen keittön parhaista paloista – pizzoista, pastoista, salaateista sekä alku- ja jälkiruoista. Vapianon pasta tehdään joka päivä alusta asti itse! Valikoimissa on 7 erilaista pastalaatua, joista jokaisella on omat erityisominaisuutensa.

 • Vapiano Mikonkatu: Mikonkatu 15, Helsinki
 • Vapiano Itis: Itäkatu 1-7, Helsinki

8. Goose Pastabar

Kuva: Goose Pastabar.

Goose Pastabar on moderni ja tyylikäs italialainen ravintola sekä baari, jossa tarjoillaan perinteisiä ja luovia pasta-annoksia.

Eerikinkatu 44, 00180 Helsinki

9. Mamma Rosa

Kuva: Mamma Rosa.

Ravintola Mamma Rosa on perheyritys Helsingin Töölössä, joka on tunnettu hyvästä hinta-laatusuhteestaan jo vuodesta 1980. Mamma Rosa on kodikas ravintola, jossa tarjoillaan eurooppalaista ja italialaista ruokaa sekä tarkoin valittuja, ruokiin sopivia oluita ja viinejä.

Runeberginkatu 55, 00260 Helsinki | Varaa pöytä

10. Hasta La Pasta

Kuva: Hasta La Pasta.

Tunnelmallinen Hasta la Pasta tarjoaa nälkäisille nautiskelijoille herkulliset tuorepastat, raikkaat salaatit ja leivonnaiset saman katon alta. Rakkaudella valmistetut annokset nostattavat veden kielelle ja hymyn huulille.

Hasta La Pastasta löydät herkulliset tuorepasta-annokset, raikkaat salaatit sekä talon omat kakut ja leivonnaiset (myös laktoosittomina, gluteenittomina tai vegaanisena). 

Alikatu 9, Naantali

. . .

Suomen paras pasta äänestystulos vuonna 2022:

 1. Coma, Helsinki
 2. Mamma Maria, Lahti
 3. Ravintola Nerone, Helsinki
 4. Vapiano, Helsinki
 5. Sergio’s, Turku
 6. Pizzeria Napoli, Tampere
 7. Spaghetteria, Espoo
 8. Trattoria Sorrento, Kuopio
 9. Locanda Scappi, Helsinki
 10. Don Corleone, Helsinki

Lue myös