Siirry pääsisältöön

Viskin matka pellolta pulloon

Lahden sydämessä, ravintola Taivaanrannan yhteydessä on alkuperäinen Teerenpelin tislaamo, jossa tislataan single malt -viskiä ja giniä aidoilla Skotlannista mittatilaustyönä hankituilla pannutislaimilla. Pannut hankittiin Taivaanrantaan vuonna 2002, ensimmäisenä Suomessa. – Järjestämme tislaamossa viskitastingeja, joissa tutustutaan mallasviskin valmistukseen teemana ”pellolta pulloon”. Kierroksen aikana siis paitsi tutustutaan yritykseemme ja tislaamoon myös maistellaan viskejä eri valmistusvaiheista, Teerenpelin viskiambassador Jenni Kankala esittelee.

Lahden viskitislaamo on ainutlaatuinen vierailukohde, sillä Taivaanrannassa voi yhdistää tislaamokierroksen ja paikallisista raaka-aineista valmistetun ruokailun samassa osoitteessa. Listalla on jaettavia annoksia, joiden kanssa voi nautiskella Teerenpelin oman panimon oluita tai siidereitä tasting-tyyliin. – Jälkkärilistalle olemme luoneet makupareja oman viskin ja artesaanikonvehtien sekä viskin ja juuston kesken.

Tislaamon Showroomiin mahtuu kerrallaan neljäkymmentä henkilöä, mutta myös yksin voi tulla tutustumaan viskien maailmaan tai osallistua pääsääntöisesti kerran kuussa järjestettävälle avoimelle tislaamokierrokselle. Asiantunteva henkilökunta pitää huolen siitä, että tunnelma on rento ja iloinen. Viskitastingiin osallistuakseen ei tarvitse olla viskiasiantuntija.

Lue myös