d-md-none
Siirry pääsisältöön

Vihdoinkin! Murun viinibaari on avannut ovensa!

Pitkän remonttikevään jälkeen pääsimme lopultakin ihailemaan valmista Murun viinibaaria, ja maistelemaan talon herkkuja. Sommelier ja illan isäntä Samuil Angelov oli päättänyt tehdä shampanjatornin, ja avasi juhlavasti pullon miekalla!

Ohjelmaa jokaiselle päivälle

Viinibaari on auki keskiviikosta lauantaihin, ja jokaiselle päivälle on oma teemansa. Keskiviikkoisin pääsee testaamaan viinitaitojaan viinivisassa, johon voi osallistua joukkueittain. Kymmenen viikon ajan eniten voittanut joukkue saa palkinnoksi yksityisen viinitastingin! Torstain teemana on shampanja. Tällöin tehdään spesiaaliaukaisuja, ja pääsee maistamaan harvinaisuuksia, joita ei tavallisesti löydä ainakaan laseittain myynnissä. Maistelulaseja voi ostaa neljän senttilitran laseista ylöspäin. Perjantaisin on vuorossa harvinaisemmat viinit, eli tällöin maistellaan hieman parempaa perjantaipulloa! Lauantaisin vuorostaan tutustutaan sommelierin opastuksella viikottain vaihtuviin viineihin.

Muru on palkittu useana vuonna Wine Spectatorin Best of Award of Excellence -tunnustuksella ja Murun 700 viinin valikoima tekee täten Murun viinibaarista yhden Pohjois-Euroopan laajimman valikoiman omaavista viinibaareista.

Pientä purtavaa

Pääsimme myös maistelemaan Murun viinibaarin herkkuja. Tarjolla oli juustoja ja lihaleikkeleitä, eli charcuterieta. Pöytään tuotiin myös pieni ”päivän purkki”, joka mielestäni on hauska idea. Söpössä, pienessä purkissa on päivittäin vaihtuva sisältö, joka tänään oli savulohimoussea. Se oli taivaallista! Toisaalta, mitä muuta voi odottaa Murun keittiöltä. Lihat ja juustot olivat myös erittäin laadukkaita. Paikalle voi hurahtaa vaikka olisi isompikin nälkä, koska keittiöstä voi tilata itselleen myös päivän risoton.

Viinibaarin asiakaspaikkoja on vallitsevasta tilanteesta johtuen jouduttu karsimaan, joten sisälle mahtuu toistaiseksi 15 asiakasta kerrallaan. Mutta kannattaa käydä kokeilemassa onneaan, sillä usko minua kun sanon että haluat kokea tämän! Tuntui, kuin olisi ollut ihan jossain muualla kuin Suomessa, heti sisään astuessa tuli etelä-eurooppalainen tunnelma kuin raikas tuulahdus vasten kasvoja.

Viinibaari on avoinna keskiviikosta – lauantaihin 16:30 – 24:00

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös