Siirry pääsisältöön

Vessel Bistro tarjoaa mutkatonta pikkujoulumenoa

Menukokonaisuuden voi valita kahdesta alkuruuasta, kolmesta pääruuasta sekä yhdestä jälkiruuasta. Menu oli sen verta tuore, joten vierailuumme mennessä ei viinisuositukset olleet vielä valmistuneet. Tämän vuoksi heittäydyimmekin täysin tarjoilijan armoille, ja pyysimme tarjoilijaa valitsemaan menuumme sopivat omat suositusviinit. Viinit toimivat kokonaisuudessaan erittäin hyvin, ja kernaasti uskon, että menun viralliset suositusviinit tulevat olemaan vähintään samalla tasolla.

Itse ravintolasali on erittäin lämminhenkinen ja tunnelmallinen ja heti sisään päästessä unohtuu täysin, että ravintola sijaitsee vielä ajoittain tuulisessa Jätkäsaaressa.

Illallisen alussa ravintolan henkilökunta halusi yllättää meidät tarjoamalla talon omaa glögikuohuvaa. Glögikuohuva yllätti maultaan ainakin allekirjoittaneen täysin. Tätä olisi voinut nauttia useammankin lasillisen. Kylmä alkujuoma sisälsi ravintolan itse kanelilla maustamaa vodkaa, proseccoa, vichyä sekä omenaglögiä. Jo siis heti alussa huomasi, että ravintola on selkeästi panostanut ruokatuotteeseen ja mahdollisimman paljon tehdään itse paikan päällä. Tämä toistui selkeästi menun jokaisessa annoksessa.

Talvimenu koostuu kolmesta annoksesta, ja saimme heti alkuun pienet ennakkomaistiaiset tulevasta keittiömestarin tervehdyksen muodossa. Keittiömestarin tervehdys oli tällä kertaan Ankanmaksamoussea höystettynä omenalla ja pähkinällä. Mousse oli mukavan ilmava, johon omena toi mukanaan piristävää makeutta. Kasvisversio tästä piti sisällään juureksia, fermentoitua selleriä sekä kurpitsaa.

Valitsimme molemmille eri alkuruuat, jotta pääsisimme maistelemaan makuja mahdollisimman laajasti. Itse valitsin alkuun kardemummaglaseerattua porkkanaa, rosmariinismetanaa, karamellisoitua macadamianpähkinävinaigrettea höystettynä rapealla tattarilla. Seuralaiseni valitsi taas mustikkagraavattua nieriää, joka oli katajanmarjalla marinoitua ja se tarjoiltiin omenalla höystetyn sinappimajoneesin kera.

Ruokien saapuessa pöytään heti ensimmäisenä huomio kiinnittyi annosten esillepanoon ja esimerkiksi nieriä oli aseteltu kauniisti ruusunkukan muotoon. Glaseerattu porkkana-annos oli raikas, johon tattari toi mukavaa rapeutta ja suutuntumaa.

Liharuoasta pitäville pääruuaksi menusta löytyy ylikypsää karitsan niskaa, mallaskastiketta ja imellettyä perunapyrettä. Lihan koostumus oli todella murea ja lisukkeena ollut perunapyre taas oli silkkistä ja kermaisaa. Nämä kaksi ihanaa makua sitoi kastike, joka teki annoksesta kokonaisen ja sai maut täydelliseen harmoniaan.

Kalavaihtoehtona tarjoiltiin savuvoissa haudutettua lohta, hernepyrettä ja piparjuurella maustettua kermaa. Kala oli haudutettu kypsäksi matalassa lämmössä, joka teki tästä herkullisen pehmeän!

Menun jälkiruokana oli mantelikakkua, karpalo-suolakaramellia ja vihreää kardemummajäätelöä. Jälkiruuan jäätelö oli tehty ravintolassa paikan päällä, ja karpalo-suolakaramelli toi annokseen mukavan lisän!

Suosittelen ehdottomasti tekemään vierailun Jätkäsaaressa ja samalla pistäytymään illalliselle Vessel Bistrossa! Ravintola on myös yrityksen pikkujouluille oivallinen valinta! 

Teksti: Antti Pakkanen, kuvat: Vilma Lehtonen

Lue myös