Siirry pääsisältöön

Vesivahinko ravisteli historiallista Meiccua – Nyt ravintolassa nähdään jälleen elämää!

Meilahdessa sijaitseva klassikkoravintola Meiccu avautuu jälleen 1. marraskuuta ravintolaa koskettaneen vesivahingon myötä. Meicussa koettiin kovia, kun taloyhtiön ylemmässä kerroksessa tapahtunut vesivahinko pisti koko ravintolan sisustuksen uusiksi. Ravintolan ovet jouduttiin sulkemaan useaksi kuukaudeksi.

Vesivahingon vauriot koskettivat erityisen paljon, sillä 1946 perustetussa Meicussa oli alkuperiäinen sisustus ja paljon historiallisia piirteitä. Paavo Tynellin suunnittelemat seinäpaneelit ja lattia vaurioituivat vesivahingossa, mutta ne saatiin pelastettua remontissa. Projektia valvoivat konservaattori Pentti Pietarila ja Museovirasto. Nyt Meicun sisustus on taas alkuperäisessä kunnossa ja ravintola on valmis avaamaan ovensa!

Meiccu täyttää 75-vuotta – Tarjolla on kuuluisaa heinäsorsaa

Avaamisen yhteydessä Meiccu viettää 75-vuotisjuhlaansa, tarjolla on juhlamenu, joka perustuu maamme maineikkaimpiin keittiömestareihin kuuluvan Leo Salosen valmistamaan ateriaan, joka tarjoiltiin Ranskan kulttuuriministerille André Malraux’lle vuonna 1964 Menun pääruokana tarjoiltu heinäsorsa lumosi ranskalaisministerin.  

Uudelleenavaamisen myötä myös Meicun à la carte – ja viinilista uudistuvat. Ruokalistalla on runsaasti klassikoita, joiden rinnalle on kuitenkin tuotu sesongin herkkuja sekä vegaanisia vaihtoehtoja.

Ravintola Meiccu, Pihlajatie 34, Helsinki

Lue myös