Siirry pääsisältöön

Vallilan The Train Factory & Food and Libations -ravintola ja Konepajan korttelikino – koko Helsingin oma urbaani hengailupaikka

12 metriä korkeat tilat koostuvat kahdesta tehdashallista, jotka palvelevat torstaista lauantaihin alueen asukkaita ja Vallilassa työskenteleviä. 

– Alueella on ollut hyvin vähän lounastarjontaa, mutta kuitenkin paljon toimintaa ja etätyöläisiä, joille on ollut huomattavasti niukemmin lounasvaihtoehtoja, kertoo Toptasten Titti Myhrberg toisesta olohuoneestaan. 

The Train Factory Food and Libations -ravintolalla on hyvät yhteydet moneen ruokatoimijaan. Esimerkiksi Yuzu Poke Bowlit olivat välitön menestys, eikä toimitsijoista ole pulaa, sillä street food -henkinen tila toimii ponnahduslautana laadukkaille ruoka-alan yrittäjille.

Lokakuussa suuren suosion niittänyt Open DJ Nights -tapahtumakonsepti sai jatkoa, ja loppuvuoden ravintola tarjoaakin estradia esiintyjille aina lauantaisin. Suomen Berliiniksi kutsuttu tila on jo ehtinyt toimia alustana harrastelijoista ammattimaisiin soittajiin. Paikka on ideaali uusien settien testailuun tai keräämään kaveriporukan yhteen, sillä talo tarjoaa tekniikan, valot, äänentoiston, markkinoinnin ja muun höystön, joten käytännössä DJ:n tarvitsee tuoda paikalle vain itsensä ja intohimonsa musiikkiin.

Konepajan Korttelikinossa nähdään kotimaisia ensi-iltaelokuvia

Konepajasalin puolelle avattiin marraskuussa Suomessa ennennäkemätön elokuvateatterielämys. Pop Up Kino Helsingin Janne Hulkkonen hyppäsi puikkoihin epäröimättä, kun hän kuuli suunnitelmista muuntaa sali leffateatteriksi.

Elokuvat esitetään leffateatteritason kalustolla ja esityksen ajan voi käyttää myös baarin palveluita. Varsinkin tähän maailmanaikaan tila sopii myös loistavasti leffapikkujoulujen järjestämiseen, kertoo Hulkkonen. 

Ensimmäiset parisataa lippua myytiin parissa päivässä ja kiinnostusta on riittänyt kymmenkertainen määrä. 

Lue myös