d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tuttujen tekijöiden maaliskuussa avautuva uusi ravintola Burn & Shine ei pelkää erottua Erottajalla

Varaa pöytä

Maaliskuussa se tapahtuu. Kolmen ravintola-alan konkarin pitkäaikainen unelma käy toteen, kun Erottajan kupeeseen avataan uusi ravintola.

Ludviginkadulla sijaitseva Burn & Shine on menestyneestä Ragu-ravintolasta tuttujen Antti AsujamaanMarkus Murtovaaran ja Anu Survon taidolla ja rakkaudella luoma tila elämyksille.

Olemme fiilistelleet tätä ravintolatarinaa pitkään.
Nyt kaikki palaset ovat kohdillaan.”

Burn & Shine -ravintola on tekijöidensä tavoin konstailematon mutta tinkimätön. Asujamaan mukaan luvassa on lämmintä ja maanläheistä meininkiä. Ruoka-annosten, juomien ja tunnelman luomisessa ollaan kunnianhimoisia, mutta tekemisessä ei ole piiruakaan totisuutta.  

Ruokalistalta löytyy savustettuja lihoja ja makkaroita, tartareita, ostereita, äyriäisiä, cevichejä, käsinsukellettuja kampasimpukoita, hummereita, tacoja. Kasvissyöjiä ja vegaaneitakaan ei ole unohdettu.

burn and shine ravintola helsinki

– Burn & Shine ei kopioi muita eikä tekemistä ole kahlittu liian tiukasti gastronomisiin sääntöihin. Haluamme asiakkaiden kokevan uljaita, isoja ja lohduttavia maanläheisiä makuja, Asujamaa kuvaa.

Uuden ravintolan listalta löytyy neljä erilaista pääruokasettiä, jotka ovat pääsääntöisesti pitkään maltilla savustettuja ja toimivat isompaankin nälkään. Valittavana on muun muassa lihoja, kaloja, äyriäisiä, kasviksia, juustoja ja vegaanisia vaihtoehtoja.  

Myös lisukkeisiin ja kastikkeisiin on panostettu, jotta niiden maku ei jää sivuosaan. Tarjolla on muun muassa fermetoituja makuelämyksiä. Pääruokasetti tarjoillaan aina seitsemän erilaisen kastikkeen ja pikkelin kera. 

– Odotamme, että myös meidän lisukkeistamme tulee ilmiö. 

Burn & Shine esittelee ylpeänä niin ikään Raw Bar:in, jossa voi nauttia tartareiden lisäksi mereneläviä, vaikkapa raikkaan annoksen ostereita ja pari pirteää cocktailia. 

Burn & Shine kutkuttelee myös savun aromeilla.

– Savun maussa on jotain ihmisen primitiivisen puolen kanssa resonoivaa. Savuun yhdistetään meillä tarjoiltavissa annoksissa hienostunut vivahde, Asujamaa toteaa. 

Asujamaa ja Murtovaara ovat tehneet yhteistyötä 15 vuotta. Savustaminen on heidän molempien intohimo.

Keittiömestari Markus Murtovaara.

Kokemuksen myötä kertyneen taidon ja näkemyksen lisäksi savustamisen onnistuminen taataan huippulaitteilla. Burn & Shinen keittiössä on Suomessa ainutlaatuiset Alto-Shamin savustimet. Ulkosavustimena toimii Pro Q Gravity Fed BBQ.

– Savustaminen tapahtuu tammella, omenapuulla ja lepällä, Murtovaara toteaa.

Hän lisää keittiön savustimien toimivan myös kylmäsavustamiseen. Niitä käytetään Raw Bar:in annosten valmistamiseen. 

Juomalistaa lukiessa nousee iloinen kipinä kielelle. Valittavana on kattaus laadukkaita ja puhtaita viinejä. Ravintola maahantuo osan viineistään itse. Sillä varmistetaan juomien ja ruoka-annosten yhteensopivuus.

Myös viskit, rommit ja cocktailit ovat isossa roolissa. Asiakkaita ilahduttaa varmasti Burn & Shine -ravintolan digestiivikärry, jonka kyydissä kulkee arkea juhlistavia ja juhlan kruunaavia laadukkaita juomia. Yhteistyötä tehdään myös Olarin panimon kanssa. 

Sikarien ystävä hurraa sille, että ravintolassa on oma humidori. 

Huolella luotujen ruoka- ja juomalistojen lisäksi asiakkaille on valmistettu aisteja kunnioittava miljöö. 

– Interiöörien luomisessa ovat olleet mukana Suomen kovimmat urbaanin taiteen tekijät, kuten Jani Tolin, Poppamaija, Taneli Stenberg ja Viv Magia, Asujamaa kertoo.

Sisustuksesta on vastannut Kaheli Design. Heidän kädenjälkensä näkyy uuden ja vanhan taidokkaassa yhdistämisessä. Sisustus ei jätä ketään kylmäksi. 

Mukana tunnelmaa luomassa on tietenkin myös musiikki.

”Burn & Shine on paikka, jonne voi tulla nauttimaan liikeillallista tai ihan vain fiilistelemään. Tila mahdollistaa viihtymisen riippumatta siitä, aikooko nauttia isosta vai pienestä setistä.”

Ravintolan ovet ovat avoinna viikonloppuisin kello 02 asti ja ruokaa voi tilata kello 23.30 saakka. 

Saattaa olla hieman kliseistä todeta ravintolan olevan itselle mieluinen, Asujamaa pohtii. Siitä huolimatta hän uskaltaa:

– Kyllähän tämä ravintola on juuri sellainen rosoinen ja magee paikka, jossa haluaisin itse viettää iltaa. En kaipaa tärkeilyä, mutta olen tarkka laadusta.

Burn & Shine, keittiö on avoinna viikonloppuisin kello 23.30 asti. 

. . .

Burn & Shine: Raw Bar Smokery

Ludvikinkatu 3-5, 00130 Helsinki

Aukioloajat:

  • Ti-to 17-24
  • Pe-la 18-02
  • Su-ma suljettu

Yhteystiedot: +358 50 516 8419 | info@burnandshine.fi

Varaa pöytä

Lue myös