Siirry pääsisältöön

Uusi pizzabar & Bar Saha Tarjoaa Seitsemän veljeksen Nimikkopitsoja ja koivunmahlashotteja

Klassinen ruokalaji, pizza, muuntautuu Suomessa ensimmäisenä Lahteen helmikuussa avattavassa Pizza & Bar Sahassa ennennäkemättömällä tavalla suomalaisuuden ympärille. Ideana on vaalia suomalaisia perinteitä, materiaaleja sekä kotimaisia toimijoita paikan sisustusta ja makuja myöden. Tavoitteena on vuoden 2017 aikana avata myös toinen Saha –ravintola.

Sahan pizzalista ”Sahasto” on kunnioitus suomalaisuuden merkittävimmälle veljesjoukolle, Seitsemälle veljekselle.  Veljesten luonteenpiirteiden ja nimien mukaan nimetyt pitsat, kuten parmankinkkua, saksanpähkinää ja viikunaa sisältävä Simeoni sekä Salpausselän Kalan jokirapua, lämminsavulohta, kaprista ja fenkolia sisältävä Aapo tarjoavat makukokonaisuuksia jokaiseen makuun ja mieleen. Makuelämykset on mahdollista kruunata teeman mukaisesti suomalaisella koivunsiirappi-, kuusenkerkkäsiirappi- tai tervasiirappikastikkeella. Palanpainikkeeksi on mahdollista tilata terveellisiä koivunmahlashotteja. Koko menu löytyy osoitteesta www.lahdensaha.fi.

”Sahan teemana olevat suomalaisuus, suomalainen perinne, luonto ja kulttuuri on mielenkiintoinen, koska se kiinnostaa sekä paikallisia että turisteja. Kun teemaan sekoittaa maailmalta inspiraationsa saaneita ruokia, saimme lopputuloksena yhdistettyä kaksi ääripäätä hauskalla tavalla”, kertoo ravintolan omistavan Resto & Rante Oy:n toimitusjohtaja Martin Mustonen.

Sahan avajaisia vietetään lauantaina 18.helmikuuta yhtä aikaa Hämeenkadulle lanseerattavan H16 Live Klubin kanssa, jonka yhteydessä se tulee kiinteänä osana toimimaan. Paikan uniikkiin elämyksellisyyteen lukeutuu kompleksin myötä se, että liveklubin puolelta on tapahtumien aikana mahdollisuus yömyöhäänkin siirtyä syömään ja nauttimaan samanaikaisesti klubissa esiintyvistä Suomen eturivin artisteista. Erillisen sisäänkäynnin myötä Saha palvelee asiakkaitaan omanaan myös päivittäin klubin ollessa kiinni.

Pizza & Bar Sahan omistaa Mustonen & Hakala Oy:n ravintola-alalla toimiva tytäryhtiö Resto & Rante Oy. Yhtiö on nopeasti kasvava fast casual -konsepteihin, pikaruokaravintoloihin, catering palveluihin sekä tapahtumatuotantoon keskittyvä yritys, jolla on tällä hetkellä neljä erilaista ravintolaa Lahdessa ja Turussa. Yhtiön ravintoloita ovat mm. Hello! – American Diner, Saha sekä H16 Live Klubi. Yhtiön tavoitteena on avata vuoden 2017 aikana yhteensä neljä uutta ravintolaa eri puolella Suomea. Yhtiö on asettanut ensimmäisen kokonaisen tilikauden liikevaihtotavoitteeksi 4,5 miljoonaa euroa. 

Lue myös