Siirry pääsisältöön

Uudessa korttelibistrossa kaiken halutaan olevan vähintään tiptop

Varaa pöytä

Syksy tuo mukavia uutisia tunnelmallisten hetkien ja niihin sopivien hyvien viinien ystäville. Helsinkiin avataan uusi korttelibistro, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Musiikkitalosta ja päärautatieasemasta. Marraskuussa Etu-Töölössä ovensa avaava Dagmar Bistro & Wine Bar lupaa hyvää ruokaa ja juomaa ryyditettynä hyvän mielen tuovalla palvelulla.

Dagmarin juomista vastaava sommelier-konkari Juha Laatikainen pitää huolta, että jokaiselle asiakkaalle löytyy kuhunkin hetkeen, päivään tai iltaan, sopiva viini. Viineihin suhtaudutaan Dagmarissa intohimolla. Se ei Laatikaisen mukaan kuitenkaan tarkoita ryppyotsaisuutta tai yläpuolelle asettumista. Tärkeintä on kuunnella asiakkaita. Siitä kertoo myös tuore tositarina.

Laatikainen oli asiakkaana helsinkiläisbaarissa ja jutteli oluenystävän kanssa. – Dagmar tuli puheeksi ja juttukaverini toivoi minun varmistaman, että listalla on myös hänen suosikkioluttaan. Se ei ollut suunnitelmissa, mutta olut sopii täydentämään valikoimaa, joten se pääsee mukaan listalle.

Laatikainen toivookin asiakkaiden rohkaistuvan esittämään omia toiveitaan. Hän korostaa, ettei Dagmarissa ole raameja tai rajoja, jotka estäisivät hankkimaan valikoimaan vaikkapa juuri asiakkaiden toivomia viinejä tai muita juomia. Sama pätee myös ruokalistaan. 

Dagmarissa ei ole raameja tai rajoja, jotka estäisivät hankkimaan valikoimaan vaikkapa juuri asiakkaiden toivomia viinejä tai muita juomia.

Illallislistalla on suosikkeja, jotka sopivat yksittäisinä annoksina viinilasillisen kaveriksi. Annoksista voi myös koota isomman kokonaisuuden itselle tai kaverin kanssa jaettavaksi. Valittavana on lisäksi keittiön suositusmenuja.

Hyvää ruokaa ja palvelua myös lounasaikaan

Viinilistalla pääosassa ovat eurooppalaiset viinit. Viinien hintahaitarissa on pidetty mielessä monipuolisuus, erilaisiin tilanteisiin vastaaminen.

– Meillä on 50 euron viinejä ja sitten on 850 euron pulloja. 

Valittavana on myös eri tunnelmiin sopivia viinipaketteja. Niiden lopullinen muoto varmistuu vasta Dagmarin neljän sommelierin lyötyä viisaat päänsä yhteen lasillisen ääressä. Laatikainen voi kuitenkin jo nyt luvata, että luvassa on jotain mielenkiintoista. 

Laatikainen lisää, että Dagmarissa pidetään huolta myös heistä, jotka haluavat nauttia alkoholittomista juomista. 

Viihtyvyyden takaa makuelämysten lisäksi sisustus

– Meille tulee tunnelmaan tarkoin kustomoitu viinihuone. Halusimme saada sinne esille kaikennäköiset ja -pituiset pullot.
Laatikainen kuvaa viinihuoneen tunnelmaa hyvin persoonalliseksi ja intiimiksi.

Asiakkaita palvelee huolella valittu tiimi, joka on sekoitus nuorta innostusta ja vankkaa kokemusta sekä kaikkea siltä väliltä.
– Haluan asiakkaiden saavan palvelua, juomaa ja ruokaa, jotka kaikki ovat vähintään tiptop, Laatikainen tiivistää Dagmarin periaatteet. 

Teksti: Tiina Örn

. . .

www.bistrodagmar.fi

Dagmarinkatu 4, 00100 Helsinki

Varaa pöytä

Lue myös