Siirry pääsisältöön

Use the best you can and don´t screw it up!

Tällä reseptillä David Smithin ja Eero Kokkosen luotsaama Daddy Greens Pizzabar on eittämättä yksi mielenkiintoisimmista pizzaravintoloista Helsingissä. Huhtikuussa kaksikko avaa laadukkaan pizzan ystäville uuden pyhiinvaelluspaikan Iso-Roballe.

Humalistonkadun Daddy Greens Pizzabar on oudosta sijainnistaan huolimatta vetänyt väkeä tasaisena virtana Töölöön jo 1,5 vuoden ajan. Maine on kiirinyt, sillä Daddy Greens on rankattu useissa arvosteluissa yhdeksi parhaista pizzaravintoloista Helsingissä.

Taikinassa on taikaa!

Daddy Greensin juttu perustuu napolilaistyylisessä kaasulämmitteisessä uunissa paistettuun pizzaan, jossa on mukana Davidin kotikaupungin New Yorkin twistiä. –Teemme kaiken maku ja laatu edellä, ja väitän, että meillä on kaupungin paras luomupizzataikina, jonka valmistusprosessin olemme hioneet äärimmilleen. Taikina on New York-napolilaistyylinen hybridi, jossa yhdistyvät sitko ja rapsakkuus, Smith kertoo. 

Smith ja Kokkonen suhtautuvat tinkimättömästi raaka-aineiden laatuun. – Hyväksymme vain tuoreet, korkealaatuiset raaka-aineet, joista luomme makuyhdistelmiä, joihin ei välttämättä muissa pizzaravintoloissa törmää. Sesonkiajattelu näkyy vahvana ja ostamme mielellämme raaka-aineet suoraan maanviljelijöiltä. Kampaamme maahantuojien valikoimat löytääksemme ne kaikkein parhaat komponentit pizzoihimme. Välillä se on toki aikaa vievää puuhaa. 

Sibelius meets Jesus

Daddy Greensin pizzalista on mielenkiintoinen yhdistelmä klassikoita, italialaisia, suomalaisia ja jenkkivaikutteisia komboja Meat Jesuksesta Parmajean Sibeliukseen. – Inspiraation lähteenä voi toimia vaikkapa Philadelphia Provolone pork sandwich tai vastaava, David kertoo. 

Ruokalista vaihtuu 4-6 kertaa vuodessa ja listalla pyörii yleensä 10-13 pizzaa. – Uskallamme heivata listalta myös bestsellereitä ja pizzaidoleita, sillä muutoin käy niin, että jämähdämme paikoillemme. 


Lue myös