d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Tuomo Suoranta

Suoranta on ehtinyt työskennellä keittiömestarina muun muassa Le Société Du Cochon-ravintolassa sekä Gaijinissa ennen oman ravintolan perustamista. Hän vastaa kaikkien Skiffer-ravintoloiden listoista, tuotteista sekä laadusta.

”Ruoka on minulle pyhä asia. Paras tapa nauttia elämästä on syödä kunnolla.” Suoranta painottaa, että ihmisten tulisi keskittyä enemmän myös siihen, mistä ruoka tulee ja miten se tuotetaan. ”Vähintään yhtä tärkeää on muistaa tehdä elämässä asioita huumorilla, eikä hampaita kiristellen”, hän toteaa.

Suoranta pitää ajatuksesta, että hänen ruokansa luo jutun juurta pöydän ympärillä. Esimerkkinä hän mainitsee legendaarisen K.A.A.-liuskan, eli kinkku-ananas-aurajuusto-pizzan, jota saa lähes jokaisesta pizzeriasta. Suoranta on valikoinut omaan versioonsa huolella kunnollisen lihan ja laadukkaan sinihomejuuston. K.A.A.-liuskan päällä nähdään aina vain ja ainoastaan tuoretta ananasta. ”Ananas jakaa mielipiteitä, mutta se on vain hyvä asia”, hän heittää. ”Jokainen liuska, joka listalta löytyy, on tarkkaan harkittu gastronominen kokonaisuus. Jokainen makuyhdistelmä viritetään huippuunsa, ja näin pizzasta saadaan salonkikelpoista ruokaa”, Suoranta selostaa.

Lue myös