Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Toni Liukkonen

Tonin henkilökohtainen keittiöfilosofia perustuu ajatukseen, että on tunnettava ja osattava klassikot, joiden pohjalle voi rakentaa uusia makuelämyksiä. – Boathousen ruokalista nojautuukin klassisiin makumaailmoihin, mutta tuomme ne tähän päivään. Olemme saariravintola, joten ruokalista ja menu perustuvat luonnollisesti saariston parhaisiin raaka-aineisiin. Saaristolaisuus näyttäytyy saaristolaispöydän, lohikeiton ja paistetun kuhan kaltaisina suomiklassikoina.  

”Mennyttä ei voi muuttaa ja tulevaisuus on ainut, johon pystymme vaikuttamaan.” 

Tonille on tärkeää, että hän voi tuottaa asiakkaalle makuelämyksiä, jotka saavat aikaan vahvan makumuiston. Hän haluaa säilyttää intohimon omaan tekemiseen ja kehittymiseen. – En voisi purkittaa päivästä toiseen samaa juttua. Työssä on tapahduttava jatkuvaa oppimista. Se pitää mielenkiinnon yllä. 

Boathousessa ainutlaatuista on Tonin mukaan ravintolan uniikki ympäristö ja fiilis, jossa yhdistyvät kesä, merellisyys ja rento elämä. – Täällä asiakas voi kokea todellisen arjesta irrottavan elämyksen.  

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Vehnän ja omenan, sillä molempia voi saarella kasvattaa.  

Lue myös