Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Toni Leskinen

Keittiöpäällikkö Toni Leskinen päätti peruskoulun jälkeen hakea opiskelemaan Vantaalle kokkikouluun, koska ala kuulosti mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Nyt takana on viidentoista vuoden ura eri keittiöissä. Viimeiset puolitoista vuotta Leskinen on työskennellyt Salutorgetissa, jota mies kuvaa samaan aikaan konservatiivisen arvokkaaksi, mutta helposti lähestyttäväksi ruokapaikaksi.

– Pyrimme luomaan rennon ja maanläheisen asiakaspalvelukokemuksen. Helppo lähestyttävyys on tärkeää, etteivät asiakkaat pelästy ravintolan prameaa ulkokuorta, Leskinen pohtii.

Inspiraation uusiin resepteihin hän löytää usein keittokirjasta tai internetistä.

– Yksittäinen havainto, kuten kuva Pinterestissä, saattaa laukaista uuden idean. Joskus luovuus taas yllättää ja uusi resepti syntyy kuin vahingossa, Leskinen kuvailee.

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Palsternakka. Se on hyvä ja monipuolinen raaka-aine. Kotimainen silakka. Maistuu niin marinoituna kuin paistettuna ja on hyvä valinta sekä alku- että pääruokiin.

Lue myös