d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Ryan Shibuya

Motto: Tehdään hyvin tai ei ollenkaan.

Ryan ehti elää aikuisikään saakka ennen kuin ymmärsi, että ruuanlaitto on hänen intohimonsa. Hän oli tehnyt pitkän uran pankki- ja konsultointialalla Yhdysvalloissa, mutta alkoi kaivata uutta suuntaa uralle. Vaimo Satu sai Ryanin havahtumaan, että hän oli aina rakastanut ruuanlaittoa. Niinpä Ryan hakeutui opiskelemaan Le Cordon Bleu- instituutiin Yhdysvalloissa. Perhe oli yllättynyt suunnanmuutoksesta, vaikka Ryanin isoisä oli aikanaan omistanutkin ravintolan.

Ryan kertoo viettäneensä pienestä pojasta lähtien aikaa äitinsä keittiössä, joten äiti on ollut hänelle merkittävä inspiraationlähde. Inspiraatiota löytyy – yllättävää kyllä – myös vanhoista keittokirjoista, joita Ryan on kerännyt jo vuosia. 

Ryan on työskennellyt Hokussa kokkitiiminsä kanssa alusta alkaen ja vaatii keittiössä paljon. Tasaisen laadun tavoittelu edellyttää kovaa työtä ja toistuvia tehtäviä. Hokun annokset valmistetaan tuoreista raaka-aineista, joten ravintolan avaamisen valmisteluun kuluu taitavalta kokkitiimiltä päivittäin useita tunteja. Hokun salitiimin rooli on yhtä tärkeä. -Tarjoilijamme edustavat Hokua ja heitä pyydetään usein kertomaan annosten ja Hokun taustaa. Heidän harteilleen jää vastuu siitä, että asiakkaat lähtevät Hokusta tyytyväisinä.

Hokussa työskentelee kansainvälinen tiimi, joista moni on ollut mukana alusta lähtien. Ryan ja Satu suhtautuvat vastuullisesti tiimiinsä. -Tiimi on tärkeä osa Hokua ja tavoitteena on luoda työyhteisö, jossa työntekijät viihtyvät. Otamme päätöksenteossa huomioon aina sen, millaiset vaikutukset päätöksellä on meidän työntekijöihin.

Lue myös