d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Petri Rissanen

Elite on keittiömestari Petri Rissasen mukaan todellinen klassikkoravintola, jonka hän haluaa tuoda hellällä otteella tähän päivään. – Tietyt klassikot, kuten Tauno Palon sipulipihvi ja worschmack pysyvät toki ruokalistalla, mutta muutoin ruokalista tulee vaihtumaan kolme kertaa vuodessa.   

Rissanen ymmärtää perinteiden merkityksen Elitessä. – Olemme suomalainen klassikkoravintola, jossa ei juosta trendien perässä vaan tukeudutaan historiaan. Elite on edelleen taiteilijaravintola, vaikka ruokalistaa viritetäänkin hieman nykyaikaisempaan suuntaan. 

Petri on ollut alalla jo 26 vuotta ja hänen keittiöfilosofiansa perustuu tuoreisiin raaka-aineisiin ja yksinkertaisuuteen. – Hyvä maku on luonnollisesti ykkösasia. 

Uusia ideoita hän nappaa kollegojen kanssa käydyistä keskusteluista ja alan kirjallisuudesta. – On luonnollisesti hyvä pysyä kärryillä missä mennään, mutta kaikkeen ei tarvitse lähteä mukaan. Siinä mielessä ajatusmaailmani sopii hyvin yhteen Eliten kanssa. Muilla on kiire, meillä ei.

”Muilla on kiire, meillä ei”

Petrille on tärkeää, että hänen keittiössään häärää tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen. – Johdan edestä ja pistän itseni likoon. Elitessä on salin puolellakin todella kokeneita salityöntekijöitä ja herrasmiehiä, jotka ovat alansa huippuja tarinankerronnassa. Heillä on todella suuri arvo ainutlaatuisen palvelukokemuksen tuottamisessa Eliten asiakkaille.  

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi? 

Suolan ja sitruunan, sillä niiden avulla ruokaan kuin ruokaan saa makua. 

Lue myös