d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Niko Tuominen

“Routine in Cuisine is a crime.” Edouard Nignon (1865-1934) 

Niko Tuominen on työskennellyt Mustion Linnan keittiömestarina vuodesta 2010. Restonomiksi ja viinimestariksi kouluttautunut kokki on ennen Mustiota hankkinut työkokemusta ulkomailta ja Helsingin huippuravintoloista vuodesta 2000 saakka.

Vahvaan käytännönkokemukseen nojaava osaaminen ja tavoitteellinen pitkäjänteinen työ on nostanut ravintola Linnankrouvin maan parhaiden ravintoloiden joukkoon. Niko toimii ravintolan coachina ja pyrkii löytämään henkilökunnasta jokaisen henkilökohtaisen vahvuuden. ”Kaikilla meillä on heikkoja kohtiamme, siksi onkin ensiarvoisen tärkeää löytää henkilökunnasta jokaisen omat vahvuudet. Vahvuuksia on paljon ja ne aidosti näkyvät Mustiolla.”

”Hyvinvointi lisää hyvinvointia, se on positiivinen kierre. Kun henkilökunta voi hyvin ja ymmärtää yrityksen tavoitteet, se välittyy asiakkaalle parhaimpana mahdollisena palveluna. Palvelu on kokonaisvaltainen elämys johon vaikuttaa ravintolan jokainen yksittäinen toimija. Mustiolla palvelun tuottamiseen osallistuu tasavertaisesti koko henkilökunta.”

Nikon ruoka perustuu paikallisiin raaka-aineisiin: ”Täällä keskellä maaseutua se on oikeasti mahdollista! Metsät ovat täynnä riistaa, Mustiolla on oma mylly, perunat ja kananmunat tulevat viereiseltä tilalta.” Ruokafilosofia rakentuu ylpeydelle ainutlaatuisista raaka-aineista. ”Yhteistyö pientuottajien kanssa mahdollistaa myös kokeilevamman keittiön omine juustoineen, kinkkuineen ja fermentointineen. Mustiolla luonto on lähellä. Näen metsän loputtomana raaka-ainevarastona, jossa vain mielikuvitus on rajana.” 

Lue myös