Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Michal Jozwiak

Puolasta kotoisin olevan 31-vuotiaan Michalin intohimoja ovat ruoka ja ruuanlaitto. Michal on ennakkoluuloton ja energinen tyyppi. Hänen mielestään keittiössä tärkeintä on hyvä tiimihenki ja hän tekeekin kaikkensa sen eteen. Inspiraatiota työhönsä hän saa iloisista ja motivoituneista, hyvää fiilistä ympärilleen levittävistä kollegoistaan.

Move. As far as you can, as much as you can. Across the ocean, or simply across the river. Walk in someone else’s shoes or at least eat their food. Open your mind, get up of the couch, move’.

Michal kertoo, että lainaus on hänen esikuvaltaan, edesmenneeltä Anthony Bourdainilta. Michal haluaa nähdä, tehdä ja kokea niin paljon kuin mahdollista, koska se millä loppujen lopuksi on merkitystä, ovat kokemukset. Elämä on liian lyhyt sohvalla makoiluun.

Keittiöfilosofiamme linkittyy vahvasti Hard Rock Cafen virallisiin mottoihin. Keittiömestarimme Michalin suosikki motoistamme on ”All is one”, joka viittaa tiimityöhön. Keittiössämme työskennellään aina yhtenä joukkueena. Michal toivoo jokaisen työntekijänsä kokista tiskaajaan ottavan vastuuta keittiöstä kokonaisuutena. Michalille on tietenkin tärkeää myös ruuan laatu sekä palvelun nopeus. Hän haluaa työntekijöiden kuvittelevan itsensä asiakkaina ja tarjoavan palvelua ja ruokaa, jota he itse asiakkaana odottaisivat. Keittiömme on amerikkalainen. Tarjoamme klassista jenkkiläistä ruokaa höystettynä suomalaisilla mauilla.

Baarimestarimme on Pietarista kotoisin oleva Nikita Vasilev, joka rakastaa viiniä ja cocktaileja sekä tarinoita niiden takana. Hän muutti opiskelemaan Helsinkiin 5-vuotta sitten ja työskenteli opintojen ohessa baarimikkona Hard Rock Cafe Helsingissä. Nyt Nikitan vastuulla on koko baarin toiminta.

Vaikka Nikita vastaa baarista ja on baarityöntekijöiden esimies, viettää hän suurimman osan ajastaan baarin ja ravintolan puolella toimiston sijaan. Hän rakastaa drinkkien tekemistä ja ruoka- ja juomavalinnoista keskustelemista asiakkaiden kanssa. Nikitan mielestä yksi tärkeimmistä asioista hänen työssään on antaa asiakkaille enemmän kuin pelkkä juoma. Hän sanoo, että drinkin tekeminen on työn helpoin osuus. Hyvän baarimikosta tekevät hänen ihmissuhdetaitonsa. Hyvä baarimikko saa asiakkaan tuntemaan, että hän on juuri siellä missä pitääkin. Inspiraatiota työhönsä Nikita saa muun muassa matkustamisesta ja uusiin ruoka- ja juomakulttuureihin tutustumisesta. Matkoillaan hän käy aidoissa ja suosituissa paikallisissa baareissa ja ravintoloissa. Ja tietenkin vierailulistalle kuuluu aina myös paikallinen Hard Rock Cafe.

Lue myös