d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Marko Ilander

Toimin Snickari ravintolan lisäksi keittiöpäällikkönä mm. Naantalin Kaivohuoneella ja Naantalin Kylpylässä. Snickari remontoitiin vuonna 2017, jolloin aloitin työt Sunborn-konsernissa. Ensitöikseni vastuullani oli nimenomaan Snickarin uusi konsepti. Rakennushan on museon hallitsema, joten olemme remontoineet rakennuksen sisäpuolelta täysin keittiötä ja kaikkia pintoja myöten. Snickarin filosofia tulee saaristosta, skandinaavisuudesta. Puhtaus ja keveys ovat Snickarin ruokalistan avainsanoja. 

Minulla on pitkä keittiötausta eri ravintoloista ja hotelleista Suomesta ja Norjasta, jossa työskentelin muutamia vuosia eri paikoissa pienistä suuriin yksiköihin ja erämaaravintoloihin saakka.

Olen kutsumusammatissani, sillä aloin hyvin varhain touhuamaan äitini keittiössä. Parasta työssä on vaihtelevuus ja se, että yksikään päivä ei ole samankaltainen. Se sopii hyvin vilkkaaseen luonteenlaatuuni. Tykkään myös siitä, että vastuullani on monta erityyppistä yksikköä, joista jokaisella on oma luonteensa. Työtehtäviini kuuluu johtaa ja hallinnoida kaikkien yksiköiden henkilöstöä, luoda menut yhteistyössä kunkin yksikön keittiöpäällikön kanssa ja huolehtia siitä, että arki rullaa päivästä ja sesongista toiseen.

Naantali on mahtava työympäristo, joka näyttää toki parastaan kesällä, mutta onneksi matkailijat ovat löytäneet Naantalin myös muina vuodenaikoina. Meri ja valo ovat upeita eri vuodenaikoina. Snickariin kannattaa siis poiketa höyryävälle kalakeitolle myös aurinkoisina pakkaspäivinä tai syysateen vihmoessa! 

Lue myös