d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Mark Kumlin

”Keep it simple”

Vanhemmillani oli aikoinaan kesäravintola Loviisassa, joten olen ollut ravintolamaailmassa mukana pienestä pitäen. Isäni on työskennellyt myös hotellialalla ja olen kulkenut hänen mukana koko lapsuuteni. Ravintola-ala taitaa kulkea meillä suvussa, sillä isoveljenikin on keittiömestari. Metsästän, kalastan ja tykkään liikkua luonnossa, joten työskentelen ihanneammatissa.

Olen toiminut vuosien varrella keittiömestarina lukuisissa eri ravintoloissa ja vuoromestarina Kämpissä. Olen järjestänyt seitsemän vuoden ajan ruokakursseja, työskennellyt fine dining-pitopalveluyrittäjänä ja tehnyt aamutv:tä. Nyt on mukava työskennellä Porvoossa, koska asun täällä.

Oman ruokafilosofiani keskiössä ovat tuoreet, hyvät raaka-aineet ja käsillä tekeminen.  Näin on myös Bistro Gustafissa. Minulla on täällä loistava keittiötiimi: keittiössämme häärää neljä osaavaa kundia ja tulemme hyvin juttuun. Johdan keittiötä rennolla otteella.

Inspiraatio työhön syntyy itsestään. Saatan joskus herätä aamulla – tai jopa yöllä – kehittelemään reseptejä. Luen toki myös ammattikirjoja ja -lehtiä, mutta pääosin uudet ideat vain syntyvät.

Lue myös