Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Lukas Hemnell

Lukas Hemnell on unelma-ammatissaan. – Olin kuusivuotiaana äidin kanssa Hesarin jutussa, jossa leivoimme yhdessä pipareita. Kerroin jo silloin toimittajalle, että minusta tulee isona kokki. Lukas kertoo kiinnostuneensa ruuanlaitosta nimenomaan äitinsä ansiosta ja hän on aina tehnyt paljon ruokaa kotona. Työssä hänelle ovat tärkeitä kollegat ja rakkaus ruokaan. Lukas nauttii siitä, että voi tehdä maistuvaa ruokaa hyvistä raaka-aineista. Ravintola Kuussa raaka-aineet ovatkin aina korkealuokkaisia ja keittiössä käytetään paljon lähiraaka-aineita, kuten metsistä kerättyjä sieniä ja marjoja, lähivesien kaloja ja vapaasti laiduntavien lehmien lihaa Porvoosta. Näin ravintola Kuu pyrkii omalta osaltaan toimimaan eettisesti.  

”Ruokaa hyvien raaka-aineiden ehdoilla”

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi:  

Suolaa ja perunoita. Peruna on suomalaisten perusraaka-aine, mutta moni ei ole tullut ajatelleeksi, kuinka herkkä ja hieno raaka-aine se on tai kuinka paljon erilaisia perunalajikkeita on olemassa. Suola on hyvä perusmauste. 

Lue myös