d-md-none
Siirry pääsisältöön

Tutustu kokkiin Karri Knaapila

”Vaikutteita voi ammentaa mistä vaan, kunhan kulkee aistit auki”

”Ennen Krog Robaa työskentelin ravintola Haviksessa keittiöpäällikkönä reilut 2,5 vuotta ja sitä ennen mm. Klaus K:ssa, Sipulissa ja Kulosaaren Casinolla. Vuonna 2005 olin mukana avaamassa Klaus K.ta eli kokemusta alalta on kertynyt jo mukavasti.

Olen aina tiennyt, että keittiöhommat ovat minun juttuni. Rummuttelin kuulemma jo kolmivuotiaana kattiloita eli siitä se varmaan sitten lähti. Ruoka on ollut minulle aina tärkeä asia elämässä, ja kouluttauduin kokiksi 90-luvulla Hämeenlinnassa.

Parasta työssä on itsensä toteuttaminen ja se, että oman käden jälki näkyy konkreettisesti lopputuloksessa. Toki oma roolini keittiössä on muuttunut vuosien varrella. Työskentelen nyt esimiehenä, jolloin on ajateltava kokonaisuutta, eikä vain omaa suoritusta. Nyt nautin siitä, että keittiötiimini viihtyy työssään ja pääsee toteuttamaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla. Kun peukun alla on kymmenen kokin tiimi, on osattava johtaa hyvin, pidettävä hyvää huolta ihmisistä ja vaalittava näin laatua. Johdan keittiötiimiäni jämäkästi, valvon tarkkaan toimintaa, mutta luotan tekijöihin, sillä meillä on Krog Robassa aivan erinomainen keittiötiimi.

Omassa ruokafilosofiassani kala on tärkeä raaka-aine, samoin estetiikka eli lopputuloksen on paitsi maistuttava, mutta myös näytettävä hyvältä. Haluan, että raaka-aineet voi tunnistaa lautasella. Tykkään klassisista jutuista, kuten esimerkiksi laadukkaasta Bearnaise-kastikkeesta, joka muuten löytyy tällä hetkellä Krog Roban listalta pihvin kaverina!

Haen inspiraatiota työhön vuodenajoista. Kevät on itselleni erityisen inspiroivaa aikaa, kun luonto herää henkiin. Vaikutteita voi ammentaa mistä vaan, kunhan vain kulkee aistit auki!

Mitkä kaksi raaka-ainetta ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Ottaisin mukaan kotimaisia marjoja ja sieniä, sillä ne ovat herkullisia ja monipuolisia raaka-aineita. Molemmissa on runsaasti ravintoaineita, joten niiden avulla pärjäisin saarella melko pitkään etenkin, jos ne ovat kuivattuja. Sienisekoituksesta keittelisin sitten saarella liemiä ja keittoja.

Lue myös